Katasztrófavédelmi verseny helyi és megyei döntő

Kirendeltségi Ifjúsági - Katasztrófavédelmi Verseny
Mezőtúr 2018. március 22.

A Kunszentmártoni Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3 csapattal képviseltette magát a hagyományos versenyen. A Kunszentmártoni Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság gépjárműveivel utaztunk Mezőtúrra Földi Zsolt és Gazsi Gábor vezetésével.
A verseny elméleti tesztlap kitöltésével indult, majd a sok-sok ismeretről a gyakorlatban is számot kellett adni, különböző állomásokon. Elsősegélynyújtás, fogyasztóvédelem, komplex vészhelyzeti feladatok, Polgárvédelmi feladatok, Tereptan, térképészet, tűzvédelem, stb. A versenyt megtisztelte Wenner-Várkonyi Attila úr Kunszentmárton polgármestere, biztatva az általános iskolás korosztály tagjait a minél jobb szereplés érdekében. Összesítésben a következő sorrend alakult ki a csapatok között:
1.hely: 8. b Csányi Réka, Mucsi Richárd, Révész Máté, Somogyi Szabolcs
2.hely: 7. c Kiss Nóra, Kiss Emese Blanka, Földi Máté, Katona Ákos
3.hely: 6. a Kiss Tamara,Merényi Máté, Nagy Marcell, Balla Dániel
Köszönetet mondok a gyerekek felkészítéséért a Kunszentmártoni Hivatásos Tűzoltóság Parancsnokságának, Földi Zsolt parancsnok úrnak, minden segítőnek, aki a gyerekek képzésében segítséget nyújtott.

 

Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny
2018. április 13. péntek

Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központban rendezték a megyei döntőt öt kirendeltség győztesének részvételével. Az elméleti feladatok után 10 állomáson végezték a feladatokat a csapatok. 12:00-kor finom ebéddel vendégelték meg a résztvevőket, majd következett az eredményhirdetés. Hosszú évek óta újra igen nagy siker született, hiszen a döntőben kicsi hátránnyal (néhány pont) az értékes 2. helyezést szerezték meg a 8. b osztályos tanulók: Csányi Réka, Mucsi Richárd, Somogyi Szabolcs, Révész Máté
Gratulálok a szép eredményhez, s köszönöm minden felkészítő munkáját.

Vincze Béla KDSE elnöke, tanár és felkészítést segítő nevelő

A hozzászólások nem engedélyezettek!