Jogi tippek

„ TÁMAD AZ ADATVÉDELEM”- Avagy GDPR megfelelés hiányában bírság

Tisztelt Olvasók!

Engedjék meg, hogy a három részes munkaügyi témájú cikksorozatom záró része helyett most egy aktuálisabb kérdésről az Adatvédelmi rendeletről ejtsek néhány szót, azzal, hogy a munkaügyi cikk utolsó része az Újság következő számában lesz olvasható.
Legalább egy éve lehet hallani a 2018. május hó 25. napjától kötelezően alkalmazandó EU-s jogi normáról, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletéről (GDPR), ami alapjaiban alakítja át, illetőleg részletesen szabályozza a gazdasági társaságok és az egyéni vállalkozók adatkezelési gyakorlatát (gyakorlatlanságát).
Nem túlzás azt kijelenteni, hogy a kis – és középvállalkozói szektorban hazánkban gyakorlatilag nincs adatvédelmi gyakorlat. „Mostohagyerek az adatvédelem”, ami abban nyilvánul meg, hogy sokan úgy vélik, hogy a szabályozás rájuk nem vonatkozik, hanem az csak afféle, a versenytársasakat sújtó „kórság”.
A legtöbb esetben azonban ez nem így van. Minden vállalkozásra kötelező a Rendelet, de a konkrét kötelezettség terjedelme függ attól, hogy milyen személyes adatokat kezelnek, illetve mi a tevékenységük.
Nem kivétel az cég, aki egyetlen kis boltot üzemeltet, és az sem, aki csak helyszíni munkát végez, és még munkavállalója sincsen. Az egyéni vállalkozókra is irányadóak a szabályok. Akinek nincsen weboldala, vagy az üzlete nincsen bekamerázva, annak is van teendője. Aki számlát állít ki, illetve szinte bármilyen gazdasági kapcsolatba lép harmadik jogi, vagy természetes személlyel, az már adat-tárolónak/feldolgozónak minősül a Rendelet alkalmazásában.
Fontos kiemelni, hogy nem arról van tehát szó, hogy a Rendelet a köznyelvi értelemben vett kifejezett „adatgyűjtést” szabályozná, az a rendes ügymenettel járó adatáramlással kapcsolatos előírásokat fogalmaz meg. Nincsen különbség személyes vagy céges adatok tárolása tekintetében a rendelet alkalmazásának a kötelező erejét tekintve.
A Rendelet előírásait nem érdemes negligálni, mert a bírság maximálisan 20.000.000,- EUR, vagy az éves gazdasági teljesítés 4 %-a, a jogszabálynak történő megfelelőséget pedig ellenőrizni fogják. A rendelet szinte mindenkit érint, tehát sajnos nem csak a „nagy” munkavállalói létszámot foglalkoztató cégekre kötelező Minden esetben a társaság egyedi átvizsgálását követően kell és lehet megállapítani, hogy milyen tartalmú szabályzat szükséges, illetve az Ügyfél tájékoztatásnak mire kell kiterjednie.

Részletesebb tájékoztatással kapcsolatban
keressék irodámat bizalommal.

Dr. Balla Anita ügyvéd

jogi tippek__

A hozzászólások nem engedélyezettek!