Országos Képzőművészeti Verseny Szentesen

Országos Képzőművészeti Verseny Szentesen

2018. május 19-én szombaton megrendezésre került a 9. Szivárvány Országos Képzőművészeti Verseny Szentesen. Az idei pályázatot „Csodálatos Magyarország: vizeink” címmel hirdették meg, ami napjainkban nagyon aktuális téma. A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola az SZTE-JGYPK rajz-művészettörténeti tanszékével együttesen rendezte meg ezt a magas színvonalú versenyt.
Rajziskolánk negyedik alkalommal képviseltette magát Szentesen. Közel 600 tanulói pályamű érkezett be a döntőbe az ország minden szegletéből. A három zsűritag kiválasztotta a két korcsoport legjobb 25-25 munkáját. Iskolánkból az első korcsoportot Molnár Gergő, Kovács Anna és Wenner-Várkonyi Réka képviselte, míg második korcsoportosak közül Bódi Nikoletta és Géczi Vanessza jutott tovább munkájával. A döntőre behívott fiataloknak egy leíró szöveg illetve egy fotó után kellett a helyszínen elkészíteni az alkotást. Gyakorlatilag bármilyen technikát használhattak. Roskó Gábor képzőművész, egyetemi docens által vezetett zsűri bírálta el a helyszínen készült alkotásokat. A nagy munka után szabad program következett. Ezt követően kihirdették 2017/2018-as pályázat országos döntőjének eredményét. Az első korcsoportban Kovács Anna II. helyezést ért el, Molnár Gergő és Wenner-Várkonyi Réka dicséretben részesültek. A második korcsoportban Bódi Nikoletta III. helyezett lett, Géczi Vanessza elismerő oklevelet kapott a döntőbe jutásért. Én, mint felkészítő nevelő, szintén elismerésbe részesültem.
Megköszönjük Wenner-Várkonyi Attila polgármester úrnak, hogy buszt biztosított számunkra, a szülőknek, hogy gyermekük részvételét támogatták, és az iskolavezetésnek a segítő közreműködést.

Kiss Györgyi - Rajziskolai tanár

33720457_10204393744721903_1328550602900242432_n

A hozzászólások nem engedélyezettek!