Rajziskolai tanévzáró ünnepség

Rajziskolai tanévzáró ünnepség

 

A Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Rajziskolai tanévzáró ünnepségét a Bartók Béla teremben tartotta 2018. június 12-én. Az ünnepséget a 3. b osztály tanulóinak előadása nyitotta, felkészítő nevelőik Pintérné Szaszkó Gabriella és Budai Szilvia. Takácsné Szilágyi Erzsébet intézményvezető asszony köszönetet mondott a lelkiismeretes oktató-nevelő munkáért Kiss Györgyi és Molnár Adrienn tanárnőknek és örömmel számolt be a tanév folyamán elért sikerekről, mely jól tükrözi az intézményben folyó munka minőségét. A tanulók az év folyamán számos pályázaton vettek részt sikerrel.

A Helytörténeti Múzeum „Hess varjú, hess” címmel madárijesztő-készítő pályázatot hirdetett. A gyerekek Kiss Györgyi segítségével nagy kedvvel készítették a madárijesztőket, melynek meg is lett az eredménye: az év „legviccesebb madárijesztője” díját a Kéki Tamara, Nagygyörgy Beatrix, Harmati Barbara, Dézsi Réka és Péter-Szabó Anna alkotása nyerte. Az év „kiemelkedő szépségű” madárijesztő díját 2 alkotás is megkapta, melyeket Gödön Barbara és Egedi Kata, illetve Deák Alexa, Kósa Krisztina, Hircze Fanni, Berta Boglárka és Kardos Gabriella készítettek.

A Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Szervezete a víz világnapja alkalmából megyei rajzpályázatot hirdetett. A közel 400 beküldött pályamunka között 17 db Molnár Adrienn tanárnő diákjaié. Közülük évfolyamonkénti díjazásban részesült Burka Vanessza Leila, Kéki Regina Zora, Bihari Gerda és Kardos Lőrinc.

Az Arany János emlékév alkalmából a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár ugyancsak megyei rajzpályázatot hirdetett. Ide 250 alkotás érkezett. Iskolánkból 26, Arany János műveihez kapcsolódó illusztrációt neveztünk. Az alsó tagozatos korcsoportban 1. helyezett lett Bihari Borka, 2. helyezett pedig Bihari Gerda. Ők Molnár Adrienn tanítványai. A felső tagozatos korcsoportban 1. helyezést ért el Szabó Zsanett, 2. helyezést pedig Habranyi Ágnes. Ők Kiss Györgyi tanítványai.

A Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma által megrendezett rajzversenyen Habranyi Ágnes különdíjban részesült.

A szedresi Lovas Udvarház 10. alkalommal hirdette meg rajzpályázatát. Az országból 2000 pályamunkát küldtek be, melyek között ott volt 19 olyan alkotás, amelyet Molnár Adrienn tanítványai készítettek. Közülük az évfolyamonkénti értékelés során – a rendező szervezethez és a témához illően - „Pompás Díjban” részesült Tábori Dóra, Süveges Dóra, Kéki Regina Zora és Bihari Borka. Mellettük még a kiállításon szerepelt Derzsi Larissza, Farsang Réka, Fóth Gabriella, Kovács Anita, Mátyus Dóra, Nagy Sára Katalin, Tóth Dóra Netti és Vincze János alkotása is.

 

A Kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola 7. és 8. évfolyamos tanulóknak hirdetett képzőművészeti pályázatot „Állatok farsangja” címmel. Ide az országból 64 pályamunkát küldtek be, intézményünkből 9-et. Ezen a megmérettetésen 1. helyezett lett Paulovics Panna, 2. helyezett Liszkai Nikolett és Jusztin Boglárka, 3. helyezést ért el Farsang Réka.

Idén is sor került az egri Országos Zománcművészeti Biennálé megszervezésére. Iskolánk diákjai a Molnár Adrienn vezette műhelyben 3 csoportos alkotást készítettek: faliképet, faliszekrényt, és egy különleges Rubik-kockát. Kiállításra, valamint katalógusba került 2 alkotás, melyeket Balga Nikolett, Hegedűs Laura, Kiss Dorina, Major Melinda, Kardos Jázmin, Kiss Emese, Marton Nóra, Tóth Armand és Vitkó Katalin készítették.

Ezúton szeretném megköszönni Tóth József segítségét, hisz az ő keze munkáját dicséri a Rubik- kocka szerkezetének elkészítése.

Diákjaink már hagyományosan vettek részt a Szentesen megrendezett „Szivárvány” Országos Képzőművészeti Versenyen. Ennek a versenynek az ad különös jelentőséget, hogy a beküldött pályamunkák alapján hívják be a diákokat helyben alkotásra, és a zsűri az ott elkészült munkákat értékeli. Idén erre a versenyre közel 600 alkotást küldtek be, közülük 15 az iskolánké. 5 diákunkat hívták be a döntőbe: Molnár Gergőt, Wenner-Várkonyi Rékát, Kovács Annát, Géczi Vanesszát és Bódi Nikolettát. Ez a verseny is kiemelkedő eredményekkel zárult. Kiss Györgyi tanítványai közül Kovács Anna 2., míg Bódi Nikoletta 3. helyezést ért el. Ezen a rendezvényen Kiss Györgyi felkészítő munkájáért szakmai elismerés díjban részesült.

Idén is részt vettek tanulóink Budapesten a 7. alkalommal megrendezett Országos Festészeti Versenyen. A 10 beküldött munka közül kiállításra került Kéki Tamara, Péter-Szabó Anna és Kardos Gabriella alkotása.

A legkiválóbban teljesítő tanulók közül 20 fő részt vehet a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központtal kötött együttműködés keretében „Mesés Tiszazug” címmel megrendezésre kerülő négy napos táborozáson, ahol grafika, kézműves és tűzzománc műhelyek várják őket.

Rajziskolás diákjaink közül középiskolai felvételt nyert Farsang Réka a Békéscsabai Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium grafikus szakára és Tóth Dóra Netti a Kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola képző- és iparművész tagozatára.

A 2017/2018-as tanévben az elmúlt időszak legmagasabb tanulói létszámát jegyezhettük 159 beiratkozott tanulóval. 47 tanulónk kapott dicséretet szorgalmáért, a főtárgyakat 33-an, a műhelygyakorlatokat kilencen teljesítették sikeresen. 45 tanuló pedig kitűnő eredménnyel zárta a tanévet. Mindezen sikerek a szülők aktív és lelkes támogatása nélkül nem jöhetett volna létre.

Gratulálunk tanulóinknak és köszönjük a

szülők egész éves áldozatos segítségét.

 

Bíró Istvánné

intézményvezető-helyettes

A tanévzáró képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!