Tanévzáró a Zeneiskolában

Tanévzáró a Zeneiskolában

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.” Kodály Zoltán szavaival köszöntötte Cseh-Niczky Nikolett, a Zeneiskola igazgató-helyettese a tanévzárón megjelenteket. Mivel Zeneiskoláról van szó, nem is indulhatott volna másképpen, mint zenével.
Három gyerekdalt énekelt, majd furulyázott el a Zeneovis csoport, akik egész tanévben tehetségükről tettek tanúbizonyságot a foglalkozásokon. Az évzárón fellépett még a Tassonyi Zsoltné által alapított, de ma már Tóth Ágnes által vezetett Fuvolazenekar is. Idén is számtalan növendék hangversenyen volt lehetőségük megmutatni tehetségüket diákjainknak. 2016-ban, a Zeneiskola 20. tanéve kapcsán elindították a jutalomkoncert-sorozatukat. Eddig már jópár koncertlátogatás van mögöttük és nagy örömükre sokan éltek is vele. A 2017/18-as tanév I félévi jutalomkoncertje a Boros Misi zongoraestje volt, majd május 24-én kiváló fuvolatanáruk diplomakoncertjére látogattak el Szegedre, ahol Tóth Ágnes elkápráztatott mindenkit fuvolajátékával. Azt gondolják, aki élt a lehetőséggel és részt vett a koncerteken, egy örök életre maradandó élménnyel gazdagodott. Idén februárban is megrendezésre került Szolnokon a II. Jász-Nagykun-Szolnok megyei Regionális verseny, ahol a következő eredménnyel tértek haza növendékek és tanáruk: Habranyi Ákos - II. hely, Gyapjas Mihály- Oklevél. Felkészítő tanáruk: Varga Ákos. De nemcsak versenyekből állt az év, hanem számos rendezvényen jelen voltak az iskola tanárai és növendékei egyaránt. Mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy szinte minden városi és környékbeli rendezvényen közreműködnek növendékeik, tanáraik. Akik kimagaslóan teljesítettek ebben az évben emléklappal, egy hangjegy füzettel és egy Zeneiskolás felirattal ellátott tollal lettek gazdagabbak. Ehhez azonban nemcsak gyerekek és tanárok kellettek, hanem szülők, támogatók is, akik nélkül a Zeneiskola sem tudna működni. Nagyon szeretnék megköszönni minden szülőnek a segítségét, munkáját, bíznak abban, hogy nem érzik hiábavalónak, hogy ez a sok program, élmény megéri a fáradozást és továbbra is számíthatnak a segítségre, támogatásra.
Ezúton szeretnék megköszönni Dr. Hajzer Ildikó nagyobb összegű, 100 ezer forintos támogatását, amit a szintetizátoros növendékek és tanár bácsijuk nagy örömére egy új szintetizátor megvételére szánják. Hálásan köszönjük! Hatalmas összefogásról tett tanúbizonyságot az is, hogy sikerült még egy tervüket megvalósítani, hiszen a Zeneiskola udvarán elkészült állandó színpaduk, amit elsősorban városunk polgármesterének, Wenner-Várkonyi Attilának, és a Városgondnokság közbenjárásának, valamint Bahil Attila, ifj. Cseh András, Varga Ákos és Kiss József szakértelmének köszönhetik! Az utolsó simításokat évzáró előtti délután végezték és biztosak benne, hogy nem készülhetett volna el, ha a jelenlévő néptáncos gyerekek, szüleik és a polgármester úr maga nem segítettek volna a léceket közelebb vinni a színpadhoz.
Szívből köszönjük ezt az összefogást, szeretetet, és mindennemű segítséget, nagyon hálásak vagyunk érte! Szülési szabadságáról ismét visszatér Bahil-Csomán Éva igazgatónő, tehát szeptemberben már ő köszönti Önöket. Tassonyi Zsolt tanár úr színházi, karmesteri teendői miatt sajnos már nem lesz tagja a Zeneiskola tantestületének, ezúton kívánunk neki további sikereket és ígérete szerint nem felejt el minket, biztosak lehetnek benne, hogy fognak még vele találkozni. Az iskola mindig büszke volt arra, hogy az oda járó tanulók közül sokan választották már a zenei pályát életcéljuknak, és ez ebben a tanévben sem volt másként. Bahil Attila tanár úr 1 növendéke úgy döntött, hogy a zenei pályát választja. Így az év számukra ennek a jegyében telt. A számos meghallgatás és plussz óra meghozta gyümölcsét, hiszen Nacsa Ivett felvételt nyert a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába klarinét szakra.
Gratulálunk Ivettnek és Attila tanár úrnak egyaránt. Még egy öröm érte Bahil Attilát, hiszen június 1-én a pedagógusnap alkalmából a Zeneiskola felterjesztése alapján Polgármesteri díjban részült, ezúton is gratulálunk hozzá! Utolsó műsorszámként Nacsa Ivett játszott nekünk, akit ifj. Cseh András kísért zongorán.
Az évzáró végén megtörtént a várva várt bizonyítványosztás, majd következhetett az önfeledt és kötetlen beszélgetés a Zeneiskola udvarán, ahol egy kis megvendégeléssel kedveskedtek a jelenlévőknek. Jövő tanévben is várja a zenét tanulni vágyókat a Zeneiskola lelkes tanári csapata. Vidám és élményekben gazdag nyarat!

Cseh-Niczky Nikolett - igazgató-helyettes

Az évzáró képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!