A magyar egészségügy napja

A magyar egészségügy napja

 

Kétszáz éve született Semmelweis Ignác, a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakja. Életét és tudását arra tette fel, hogy életeket mentsen. Az egészségügyi és szociális területen dolgozókat köszöntötte 2018. június 27-én Kunszentmárton Város Önkormányzata.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester megköszönte az ezen a területen dolgozók egész éves fáradhatatlan, lelkiismeretes munkáját, kiknek filozófiájuk középpontjában az ember áll.

Gácsiné Bozsik Magdolna képviselő asszony, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke nap, mint nap találkozik életekkel. „Ismerem településünk egészségügyében és szociális területen dolgozók hétköznapjait, áldozatos és odaadó tevékenységét. Életem korábbi szakaszában magam is az egészügyben dolgoztam szülésznőként, műtősnőként, az elmúlt 25 évben pedig szociális területen tevékenykedem, így átérzem a jelenlévők ünnepi hangulatát, érzéseit.”

Ácsné Dr. Pap Katalin, a Benu Gyógyszertár vezető gyógyszerésze Kunszentmárton városának egy defibrillátort ajánlott fel, melyet a továbbiakban a Dani Margit Sportcsarnok helyeznek el.

Kunszentmárton Város Önkormányzata és a Képviselő-testület elismeri e két területen tevékenykedő szakemberek munkáját azzal, hogy minden évben ezt a napot kiemeli a hétköznapok szürkeségéből és ünneppé varázsolja. Precíz, hiteles és lelkiismeretes munkájuk elismeréseként polgármesteri elismerésben részesültek: Kuti Éva és Lajkóné Dr. Megyesi Éva, a BENU Kossuth Gyógyszertár munkatársa, Kiskasza Éva és Borsós Istvánné, a Városi Egészségügyi Központ munkatársa, a Kunszentmártoni Városi Egészségügyi Központ Védőnői Szolgálata (Holló Istvánné, Táboriné Szabó Anett, Csontos Renáta, Talmácsi Veronika), a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ Idősek Bentlakásos Otthonának munkatársai (Bozsikné Kovács Hajnalka, Borbás Ildikó, Iracska Anna, Korponai Anna, Kovács Jánosné, Szabó Tivadar Zsoltné, Szabóné Csata Rita, Vargáné Lázi Edit, Vereb Attiláné, Papp Dániel).

A 2018-as évben az Egészségügyi és Szociális Díjat Tóth Attiláné Gyóllai Mária vette át, aki 43 éve a Kunszentmártoni Körzeti orvosi Rendelő ápolónője. Születésétől fogva városunkhoz kötődik, hiszen gyermekkorát és iskolai éveit is itt töltötte.

Az egészségügy iránti elkötelezettsége korán megfogalmazódott benne, így a kunszentmártoni József Attila Gimnáziumban tett érettségi vizsgája után a Kunszentmártoni Körzeti Orvosi Rendelőben helyezkedett el előbb orvosírnokként, majd körzeti ápolónőként.

Elhivatottsága ösztönözte arra, hogy munkája mellett folyamatosan képezze magát. 1976-ban általános asszisztens oklevelet szerzett, 1985-ben általános ápoló és általános asszisztens képesítő vizsgát tett, amit 1990-ben egy minősítő vizsga követett körzeti betegápoló szakon.

Ápolónői beosztásban 1998 óta dolgozik dr. Péntek Mária háziorvos mellett, valamint az Otthoni Szakápolási Szolgálaton belül lát el ápolási feladatokat városunk területén. A Magyar Egészségügyi Kamara Szakdolgozók kamarai tagjaként 2013 óta nyugdíj mellett dolgozik.

Körzeti ápolóként minden felmerülő ápolási, gondozási, szűrési és felvilágosító feladatot lelkiismeretesen, tudásának legjavát adva lát el.

Szakma iránti szeretete, elkötelezettsége, önzetlensége nem csak a hétköznapokban nyilvánul meg életében: a betegek állapotát figyelembe véve estéjét, hétvégéjét és ünnepnapjait is feláldozza, fáradságot nem ismerve.

Munkáját a megbízhatóság, segítőkészség és precizitás jellemzi. Tudása, tapasztalata, empátiája példaértékű. Magas fokú szakmai ismereteire mindenkor és minden helyzetben számíthatnak kollégái és a vele kapcsolatban állók. A betegekkel és munkatársaival is kiemelkedően jó kapcsolatot tud kialakítani, emberséges, kifogástalan személyisége köztiszteletnek örvend.

Az évek során a pályáján ránehezedő feladatok feloldásában segíti szerető családja, férje Tóth Attila, fia Attila, valamint gyönyörű unokája, Maja.

Több évtizedes kimagasló szakmai tevékenységének elismeréseként Tóth Attiláné méltán veheti át Kunszentmárton Város Egészségügyi és Szociális Díját.

Az ünnepségen fellépett Tóth Ágnes és Bahil Attila.

Gratulálunk minden kitüntetettnek.

 

 Kunszentmártoni Szervezési, Igazgatási és Humánpolitikai Osztály munkatársai

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!