Interjú dr. Barath Évával – Polgárőrség elnökével

Interjú dr. Barath Évával - Polgárőrség elnökével

 

A polgárőrséggel kapcsolatos kérdésekben dr. Barath Éva elnök adott tájékoztatást lapunknak.

Mi a polgárőrség feladata?

A polgárőrség alapfeladata a közterületi járőrszolgálat, figyelőszolgálat és jelzőőri szolgálat. Kiegészítő feladat a rendezvények biztosítása, a polgárok javainak védelme, az állami és önkormányzati vagyon megóvása, bűn- és baleset-megelőzési, áldozatvédelmi tevékenység támogatása, körözött tárgyak, személyek felkutatásában, oktatási, kulturális, ismeretterjesztő tevékenységben való részvétel.

Milyen szolgálati formák vannak?

A helyi polgárőrök a feladatok függvényében gyalogosan, kerékpárral, gépjárművel látnak el szolgálatot. Az egyesület tervei között szerepel ezen szolgálatok bővítése lovasjárőr-szolgálattal és őrző-védő kutyás szolgálattal és motoros szolgálattal.

Ki lehet polgárőr?

Azokat a kunszentmártoni állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött, - cselekvőképes és - büntetlen előéletű személyeket várjuk, akik önként vállalják a polgárőri szolgálat ellátását és magukra nézve kötelezőnek ismerik el a polgárőr szolgálat ellátásának rendjével kapcsolatos részletes szabályokat.

Hogyan lehet valaki polgárőr?

Amennyiben azt gondolja valaki, hogy rendelkezik szabadidővel és szeretne tenni a köz érdekében, akkor fel lehet hívni dr. Barath Évát 30/9760240 vagy Pálinkás Bélát a 30/6214245 telefonszámon. Ezt követően személyes beszélgetés keretében megismerkedünk a polgárőr jelölttel és közösen eldöntjük, hogy a feltételeknek megfelel-e.

A lakosság hol érheti el a polgárőrséget?

Mivel mi is haladunk a korral, így a Facebookon is megtalálhatóak vagyunk, valamint a közeljövőben az Egyesületnek honlapot is tervezünk készíteni, valamint a polgarorsegksztm@freemail.hu e-mail címre is várjuk a lakosság kéréseit, javaslatait, ötleteit.

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!