Országos Hobbi börze

Országos Hobbi börze

Az immár 40 éve gyűjtő, Szabó Tamás szervezésében megvalósult az Országos Hobbibörze augusztus 11-én, melynek ebben az évben a Gazdakör adott otthont.

Tamástól megtudtam, hogy az éremgyűjtés a gyűjtés királynője, a legtöbb gyűjtőnek ez a fő irányvonala. A börze délelőttjén a terem megtelt lelkes gyűjtőkkel, akik az érem mellett kártyákat, kitüntetéseket, jelvényeket, régi fegyvereket, papírpénzeket, bélyegeket, sörcímkéket, képeslapokat gyűjtenek. Gyűjtők érkeztek Siófokról, Salgótarjánról, szegedről, Szentesről, Újkígyósról.

Szabó Tamás örömmel számolt be két fiatal elszánt gyűjtőről, kiknek minden segítséget megadnak az elindulásban és sok év után az első hölgyről, aki szintén részt vett a Hobbibörzén és aktív tagja a klubnak. A gyűjtés ebben a mai világban kikapcsol, visszaidézi a múltat, emlékeket, érzéseket ad a gyűjtőnek. A szenvedélyes gyűjtők heteket, hónapokat is szervezhetnek, mire egy-egy újabb darabot sajátjukénak tudhatnak. A klub következő kiállítása november 9-én nyílik a Múzeumban az I. világháborúra emlékezve.

A Gyűjtőklub minden új gyűjtőt örömmel és szeretettel fogad.

 

Herczeg Renáta

DSC_0757

DSC_0750

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!