RENDŐRSÉGI HÍREK

RENDŐRSÉGI HÍREK
Előzzük meg a gépkocsi feltöréseket!

Nyáron a nagy melegben, vagy épp a nyaralás ideje alatt gyakrabban vagyunk feledékenyebbek, figyelmetlenebbek. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az utóbbi hetekben több gépkocsifeltörés is történt. Több esetben az autótulajdonosok könnyelműsége is hozzájárult a bűncselekmények bekövetkezéséhez, hiszen járműveikben, látható helyen hagyták mobiltelefonjukat, táskájukat, pénztárcájukat. Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy feltörjék a járművet, megszerezzék a kiszemelt értékeket és jelentős kárt okozzanak akár az autóban is.

Kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsainkat a gépjármű feltörések megelőzése érdekében!
o Mielőtt a gépjárművet magára hagyja, győződjön meg arról, hogy a jármű ajtói és ablakai megfelelően záródtak!
o Ha csak rövid időre távolodik el az autótól, akkor is gondosan zárja be az ajtókat, ablakokat és a csomagtartót, illetve kapcsolja be a riasztót!
o Semmiképp se hagyja az indítókulcsot a gépkocsiban!
o Gépkocsiját lehetőleg őrzött parkolóban, lezárva, riasztóval élesítve hagyja!
o Az esti órákban, ha mód van rá, kivilágított helyen parkoljon!
o Soha ne hagyjon személyes iratokat, csomagot, telefont, vagy bármilyen ruhaneműt a járműben! A kevésbé értékes tárgyak az elkövető számára értéket képviselhetnek!
o Járműből történő kipakoláskor se hagyja felügyelet nélkül az autóját!
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon! Gépkocsifeltörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrzése!

Fekete Tamásné c.r. őrgy. kiemelt főelőadó

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!