Amatőr Páros Darts Verseny

Amatőr Páros Darts Verseny Kunszentmárton

 

Rendszeressé váltak mostanra az amatőr darts versenyek Kunszentmártonban, de ezúttal különlegesebb formában mérettettek meg a nevezők, hiszen párosok játszhattak egymás ellen.

A vasárnapi, és kissé esős időpont ellenére igen szép számmal gyűltünk össze 2018. augusztus 26-án a Mátyás Király utcai tornateremben. Az ország több tájáról érkeztek versenyzők, ami a klubok közti jó kapcsolatot is jelzi, és hiszen a Szentmártoni Darts Barátok klub tagjai is egyre többször játszanak a máshol megrendezésre kerülő viadalokon is.

31 duó nevezett és játszott végül, valamint a vegyes páros kategóriában is összegyűlt 9.

A már megszokott jó hangulatban zajlottak a küzdelmek, a csoportokban még két nyert körig (leg), 501-ről dupla kiszállóval, majd a rájátszásban egyre nőtt a győzelemhez szükséges körök (legek) száma is.

Sok izgalmas mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, melyre a döntő minden tekintetben feltette a koronát. Egyrészt azért, mert egy végletekig kiélezett 5-4-es meccs volt, másrészt pedig azért mert Kunszentmártoni elszármazott testvérpár nyert végül Tarcsányi Zsolt és Tarcsányi Roland személyében. A srácok olyan formában játszottak, hogy az elődöntőkig kört (leget) sem veszítettek. A döntőben viszont méltó ellenfelekre találtak, ezért is kerekedett remek mérkőzés belőle. Végül sikerült diadalt aratniuk a Tarcsányi fivéreknek a kunszentmártoni közönség nagy örömére.

Mivel Zsolt a mindennapokat a fővárosban, Roland pedig Angliában tölti, így egy személyes álmuk is teljesült ezzel, hiszen régóta szerettek volna egy versenyen egymás oldalán játszani, és csak hab a tortán, hogy ezt győzelemmel ünnepelhették. Ráadásul mindezt Kunszentmártonban, ahol már fiatalkorukban a helyi sportélet aktív, tevékeny tagjai voltak. Szívből gratulálunk nekik!

A vegyes párosok is kiváló mérkőzéseket hoztak, a hölgyek is nagyon kitettek magukért, végül pedig a három körig (legig) tartó döntőt a Fehér Attila – Kerék Lajosné duó nyerte Kunhegyesről, akiknek szintén gratulálunk!

Természetesen a rendezvény létrejöttéhez sokak támogatására szükség volt. Köszönjük az SKF Csapágyboltnak, Benke György vállalkozónak, Szarka Jánosné vállalkozónak, Kunszentmárton Város Önkormányzatának, a Szent Mártoni Darts Barátoknak és a Kunszentmártoni ÁMK-nak.

 

Mihályi Tamás

Szent Mártoni Darts Barátok

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!