Testvértelepülések látogatása városunkba

Testvértelepülések látogatása városunkba

Minden évben hagyomány, hogy az augusztus 20-ai ünnepkör időszakában magyarságtudatukat erősítve magyar ajkú testvértelepüléseinkről Csíkszentmártonból és Verbőc-Feketepatakról ifjúsági csapatot hívunk városunkba.
Az itt töltött napok alatt megismerkedtek városunk múltjával, jelenével. Ellátogattak a római katolikus nagytemplomba, a toronyból csodálták meg a kilátást. Ellátogattak Szarvasra, ahol megnézték a Mini Magyarországot és az Arborétumot. Részt vettek az államalapításunk és Szent István napja tiszteletére rendezett városi ünnepségen, ahol bemutatkozott a néptánc, és népdalénekes csoport. Testvértelepülésünk műsorában dunántúli leánytáncot és rábaközi táncot láthatott a közönség. A népdalénekescsoport egy népdalcsokrot adott elő, szólót énekelt Zelik Kincső. A zenei kíséretet a Verbőci Művészeti Iskola Népzenei Együttese adta, de önálló produkcióval is szórakoztatta a közönséget. Ezen produkciókat Cserkeszőlőn a Gyógy- és Strandfürdőben is előadták, ahol a fellépés mellett természetesen a fürdés sem maradhatott ki a napi programból. Hasonlóan élvezték a strandolást Gyomaendrődön.
Augusztus 20-án részt vettek az ünnepi szentmisén a római katolikus nagytemplomban. Bízunk benne, hogy a nálunk töltött idő alatt számtalan élménnyel gazdagodva tértek haza. A program a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Köszönet a támogatóknak:
Kunszentmárton Város Önkormányzata, Kunszentmártoni Önkormányzat Városgondnoksága, Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szent Márton Látogatóközpont, Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ Helytörténeti Múzeuma, Szabó Gyula Művelődési Központ, Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskola-Zeneiskola, Kunszentmártoni Körös Horgászegyesület, Oberna Szikvízüzem, Magyaros Csárda, Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ, Kiss B. Kft., Pap-2002 Szolg.BT, Sárközi György sportszervező, Vincze Béla tanár úr és csapata, Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő –Fenyvesi Zoltán.

Czakó Gabriella és Herczeg Renáta

Logó

 

DSC00336 DSC00340 DSC00348 DSC00359 DSC00361 DSC00401 DSC00425 DSC00435 DSCF2028 DSCF2036 DSCF2128 DSCF2139 DSCF2140 DSCF2225 DSCF2227

A hozzászólások nem engedélyezettek!