ZENEISKOLAI ÉVNYITÓ

ZENEISKOLAI ÉVNYITÓ

2018. szeptember 3-án 17 órakor rendeztük meg zeneiskolai tanévnyitó ünnepségünket a Bartók Béla teremben. Ebben az évben is probléma volt, hogy sajnos sokan az utolsó pillanatra (vagy még az utánra) halasztják a zeneiskolai beiratkozást, ami a mi tanévkezdési adminisztrációnkat nehezíti meg. Minden tanév végén, május-júniusban hirdetjük iskolánkat, mind gyereknapon, mind az iskolai énekórákon illetve hangszerbemutatókon. Ezen alkalmakkor többnyire csak a gyerekekkel találkozunk, akik nagyon örülnek nekünk és fellelkesednek a hangszertanulás lehetősége kapcsán, azonban sajnálattal tapasztaljuk, hogy az érdeklődők töredéke - j ó esetben csak 5%-a jelentkezik. ténylegesen szeptemberben. Mi pedagógusok igyekszünk minden olyan lehetőséget megragadni, amivel a “gyerek-szülő-tanár” kommunikációs háromszöget meg tudjuk alkotni. Szerintünk ez a kapcsolat a leghatékonyabb és legfontosabb a fejlődés érdekében. Ez okból csábítottuk a szülőket is az évnyitóra, ahol találkozhattak pedagógusainkkal, illetve az újonnan jelentkezni vágyó gyerekek kipróbálhatták a hangszereinket.

Tanári karunk:

  1. Bahil Attila – furulya, klarinét, szaxofon
  2. Bahil-Csomán Éva- igazgató, szintetizátor, szolfézs
  3. Borsos- Janics Katalin -furulya
  4. Bozsik Márton- gitár
  5. Brukner Lajosné- szintetizátor
  6. Cseh András- gitár szintén csépa
  7. Cseh-Niczky Nikolett- igazgatóhelyettes, ének, szolfézs, szintetizátor
  8. Deák Júlia- ének, szolfézs
  9. Cseh András- szintetizátor
  10. Krokavecz András- furulya, fuvola
  11. Makra András – néptánc, szintetizátor
  12. Mezei Attila- furulya, rézfúvós hangszerek
  13. Tóth Ágnes- furulya, fuvola
  14. Varga Ákos -ütőhangszerek
  15. Vas István- hegedű

 

Szokásos módon városunk polgármestere, Wenner-Várkonyi Attila mondott néhány szót, biztosítva mindenkit az önkormányzat támogatásáról.

Elhangzottak a nyár legfontosabb eseményei, történései is. Ilyen fontos mérföldkő iskolánk életében, hogy újabb két telephellyel bővültünk: Cserkeszőlőben még egy helységre szükségünk volt a nagy érdeklődésre való tekintettel, illetve Tiszaföldváron is megkezdtük zeneiskolai működésünket.

Nagy örömünkre új, fa ablakokat kapott Zeneiskolánk épülete, amit részben önerőből, részben Önkormányzati segítségből sikerült megvalósítanunk, amit ezúton is nagyon köszönünk! Nagyon sajnáljuk, hogy az idő nem engedte, hogy ezt az évnyitó alkalmával meg is mutassuk Önöknek, de reméljük áldásos hatását mindannyian élvezni fogjuk! Reméljük hasonló jó dolgokról számolhatunk be jövő ilyenkor is!

Három éve indult útjára jutalomkoncert-sorozatunk nagy sikerrel. Ezekre a koncertekre a jutalmazott tanulóink ingyenesen eljuthattak, de kis hozzájárulás mellett bárki eljöhetett. Így jutottunk már el többek között a Szolnoki Légierő Zenekar Adventi koncertjére, zenetanáraink diplomakoncertjeire a Zeneakadémiára, vagy a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karára. Ezt a hagyományt idén is folytatni szeretnénk.

A zeneiskolai tanévnyitó nem múlhatott el zene nélkül, rendhagyó módon a teljes tanári kar adott elő egy műsorszámot, ki-ki a saját hangszerén vagy énekkel erősítve a szólamokat. A Pál utcai fiúk című musical „Mi vagyunk a Grund” című dalát hallhatták a megjelentek.

Számos eszme született már a zenetanulás hasznosságáról, szépségéről amiket mi is vallunk és hisszük, hogy van és lesz is létjogosultsága a zeneművészetnek. A zene mindenhol ott van, legyen szó kiállításmegnyitóról, konferenciáról, fesztiválokról. Ne felejtsük el, hogy azok a fellépők, akik ilyen helyen szerepelnek, biztosan jártak zeneiskolába, de valamilyen módon tanultak zenét. A mi feladatunk az utánpótlás, a hangszer megszólaltatáshoz értő kezek és értő fülek csiszolása. Hogy mindezt segítsük, tegyünk együtt Kunszentmárton kultúrájáért!

 

Bahil-Csomán Éva-ig, Cseh-Niczky Nikolett-igh.

Az évnyitó képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!