Városnap 2018.

Városnap 2018.

2018-ban, a családok évében ismét megrendezésre került Kunszentmárton legjelentősebb helyi rendezvénye, a Városnap. Már reggel 7 órától nagy volt a forgatag a város főterén. A Városnap keretén belül hatodik alkalommal rendezte meg a Kunszentmártoni Horgász Egyesület a Kistérségi Horgásznapot és a Tiszazugi Települések Horgászversenyét.

DSC_1808

 

A horgászverseny eredménye a következőképpen alakult:
1.helyezett - Gold Fish Team - Csépa
Csapattagok: Fialka György, Bugyi Zoltán, Serfőző Ádám
2. helyezett – Körös HE – Kunszentmárton
Csapattagok: Balla József, ifj. Balla József, Kóródi Imre
3. helyezett – HA-GO-TA Team – Tiszasas
Csapattagok: ifj. Harmatos László, Gortva István, Talmácsi Attila

 

DSC_1829
Ezen sor került a XVIII. Körös Hal- és Tájjelegű Halételfőző versenyre is. A hagyományos halászléfőző versenyen számos csapat mérte össze erejét, hogy bemutassa
konyhája sajátosságát a kulináris élvezetek szakértői számára. A zsűriben helyet foglalt Illés Németh István, Helfenbein István és Sztankó Henrik mesterszakácsok. Döntésük alapján I. helyezést ért el az Epreskert csapata ponythalászlé kategóriában, míg vegyes tájjelegű halászlé kategóriában a dobogó tetejére állt a Csongrádi Kárász büfé
csapata.

DSC_2065

A VII. Kunszentmártoni Kistérségi Vadásznap keretében a
VII. Vérten Antal Koronglövő Emlékversenyre is sor került.

I.helyezés: ifj. Révész Sándor
II..helyezés: Tóth István
III..helyezés: Pintér Mihály

 

DSC_2083
A VII. Kunszentmártoni Kistérségi Vadételfőző Verseny résztvevői: a Dózsa Vadásztársaság (Tiszaföldvár), a Cserkeszőlő és Vidéke Vadásztársaság (Cserkeszőlő), Mester Vadásztársaság (Mesterszállás) és a Körös Vadásztársaság (Kunszentmárton).

Vadételfőző verseny eredménye a következőképpen alakult.
I.helyezés: Mester Vadásztársaság
II.helyezés: Dózsa Vadásztársaság
III.helyezés: Dózsa Vadásztársaság

Délelőtt folyamán a Magyar Vöröskereszt Kunszentmárton Területi Szervezetének közreműködésével véradásra került sor a Városháza aulájában, ahova a szervezők legnagyobb örömére számtalan véradó érkezett.

 

DSC_1879
Már hagyomány, hogy a Szent Márton Lovas Egyesület is felvonult a városban. Az első állomás évek óta Oberna István szikvízüzeménél volt, aki családjával együtt örömmel fogadta a felvonulás résztvevőit. A jó hangulatot garantálta az „Ezerjó néptáncegyüttes” Törökszentmiklósról.
A délután a XXI. K&H Kupa Kunszentmártoni Erőfesztiváljával kezdődött, melyet a Körös Gym Testépítő Egyesület szervezett. Az erőfesztivál ismét szoros versenyt hozott, a férfias küzdelmet nagy érdeklődés kísérte. Az erős emberek vikingnyomásban, gumiborításban, koffercipelésben és kacsasétálásban, söröshordótartásban és felhúzásban mérték össze erejüket. Legerősebbnek Hrozik Gábor bizonyult, míg a képzeletbeli dobogó második lépcsőjére Varga Ferenc, harmadikra Molnár Zsolt állhatott. A díjakat Enyedi Zoltán, a K&H Tiszaföldvári Fiókvezetője, Kiss György, a Bácsvíz Zrt. Kunszentmártoni Üzemmérnökségének vezetője és Wenner-Várkonyi Attila polgármester adta át.
A XXI. K@H Kupa és Kunszentmártoni Erőfesztivált támogatta: K&H Bank, ÚT-ÉP-KER 97. Kft., Bácsvíz Zrt., Kunszentmárton Város Önkormányzata, Kollár Autószervíz, Fazekas János alpolgármester, Gácsiné Bozsik Magdolna, Dr. Fazekas Margit képviselők, Dr. Hoffmann Zsolt jegyző, Imrei István tanácsnok, Cseh László nyugalmazott pénzügyi osztályvezető, GIO Bt. Húsáruház és Pecsenyesütő, Benke György mezőgazdasági vállalkozó és családja, Katona Józsefné és a Vásártéri Közösség.

DSC_2149

Színes programok és kavalkád várta a helyi és környékbeli családokat. A rendezvény idén is bővelkedett gyerekeknek szánt programokban. 16 órától vette kezdetét a park területén a kézműves foglalkozás és az interaktív múzeum, majd a színpadon Dalma Dance Club tartott bemutatót. 

DSC_2182

Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntőjében a város lakosságának kívánt jó szórakozást, és köszöntötte a Kunszentmártonba érkezett testvértelepülések delegációit Teterowból, Verbőc-Feketepatakról, Stryszawa-ból, Csíkszentmárton, Jászapáti és Budaörs városából. Madarász Katalin, Győri Márta, Dobó Katica, Polgár Gábor, Simonyi Ferenc, Cseh-Niczky Nikolett, Niczky Géza az operett és magyar nóta világába kalauzolta el a közönséget. A fellépőket kísérte Kecskés Sándor és zenekara.

DSC_2277
A nap sztár fellépője Magyarország egyik legkedveltebb, legsikeresebb rock zenekara az Edda Művek élő koncertje volt, akik energiájukkal, dalaik üzenetével fenomenális élményt adtak közönségüknek. A városnap hajnalban DJ. Szabó Zoltán retro utcabáljával ért véget.

DSC_2351
Kunszentmárton Város Önkormányzata köszönetet mond mindazoknak, akik a nap szervezésében részt vettek és támogatásukkal biztosították a rendezvény sikerességét. Köszönet az UniTurn Kft-nek, a K&H Banknak, az OTP Banknak, a Bácsvíz Zrt-nek, az EC-Energie Investment Kft-nek.

Herczeg Renáta

 

A Városnap képei az alábbi linkre kattintva megtekinthető.

A lovas felvonulás képei az alábbi linkre kattintva megtekinthető.

A Városnap délutáni programjainak képei az alábbi linken megtekinthető.

A Városnap esti eseményeinek képei az alábbi linken megtekinthető.

Az Erőfesztivál képei az alábbi linken érhetőek el. 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!