Őszi est a múzeumkertben

Múzeumok Őszi Fesztiválja
Őszi est a múzeumkertben

Az őszi hangulat idén is magával ragadta a kunszentmártoniakat. A Helytörténeti Múzeum kertjében feleleveníthették a hagyományos őszi betakarítási munkákat, többek között a kukoricafosztást, morzsolást, valamint megízlelhették a frissen szüretelt gyümölcsök zamatát, kóstolhattak kiszit, birsalmasajtot, pálinkát.
Az első alkalommal megrendezett Tiszazugi gyümölcspárlatok versenyén szakértő zsűri előtt mérethették meg magukat a helyi és környékbeli pálinkafőzők saját készítésű italaik bemutatásával, melyeket a rendezvényre látogatók is megízlelhettek. Vendégeink kipróbálhatták a tökfaragást, melyben
Osztrovszki Ildikó olimpiai ezüstérmes zöldség- és gyümölcsszobrász nyújtott segítséget. Idén a hagyományok mellett új elemként a programkínálatunkat színesítette a Pódium Színház népzenés mesejátéka és a Hoppál Mihály Band esti koncertje. A rendezvényhez kapcsolódóan meghirdetett „Kipp-kopp, itt az ősz!” elnevezésű dekorációs pályázatra benyújtott műveket is megtekinthették vendégeink.

A zsűri értékelése szerint az arra érdemes pályaművek készítői átvehették a Dóra Divat és a Virágvarázs által támogatott jutalmat. A vendégek tombolajátékban is részt vehettek, melynek fődíja egy görögországi 3 főre szóló szállásfelajánlás az Androméda Travel Utazási Iroda felajánlásával. Az est folyamán a Sodrás zenekar játéka táncra invitálta a mulatni vágyókat. A rendezvény zárásaként a Szent Mihály napi tüzet Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr gyújtotta meg.

Ezúton szeretnénk kinyilvánítani köszönetünket mindazoknak, akik munkájukkal, segítségükkel, támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez, lebonyolításához. A kilátogató lelkes közönségnek köszönjük a megjelenést, reméljük, az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja kellemes élményekkel gazdagított minden résztvevőt.

A Helytörténeti Múzeum munkatársai

Az este képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!