Kézilabda

KÉZILABDA
Túl két mérkőzésen

Kézilabda NB-II: Pick Szeged U23 - UniTurn Kunszentmárton
KSK. 36 : 28 /16:14/

Nem a legjobb előjelekkel indultunk neki a bajnokság első mérkőzésének, hiszen /Nyikos Tamás, Horváth Ferenc, Fejes Marcell, Kapás Krisztián Szolnokra igazoltak/ egyéb elfoglaltság miatt hiányoztak Polgár András, Kovács András, Danku Sándor, Csanádi Arnold, Czető Dávid, és ifj. Tóth László, továbbá az edzőnk, Szőke István. Mondhatni, hogy egy komplett csapat hiányzott, helyüket ifistákkal pótoltuk, így a tisztes helytállás volt várható, a tavasszal még NB-I/B-ben szereplő Pick ellenében. A végeredmény 36:28. Lesz ez még jobb is, megítélésem szerint, ha teljes csapat létszámmal tudtunk volna elmenni, a győzelem is hozható lett volna.

Kézilabda NB-II
UniTurn Kunszentmárton - Köröstarcsai KSK 24 : 26 /13:13/

Sportszerű, színvonalas, de kemény mérkőzést játszott a két csapat. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, a nyáron magasabb osztályból alaposan beerősített Köröstarcsa ellen. Az I. játékrészben hol itt, hol ott volt előny, azonban 2 gólnál nagyobb előny, egyik csapatnál sem volt. Az első játékrész egyetlen negatívuma, hogy csapatunk 3 hétméterest hagyott ki, ami ilyen erős ellenfél ellen nagy könnyelműség.
A II. játékrész ott folytatódott, ahol az első játékrész, hol itt, hol ott esett gól. A probléma, a 39. percben kezdődött, ami a 48. percig tartott, itt 6 percig nem tudtunk gólt szerezni, ehhez egy újabb 7 méteres kihagyása is hozzájárult, ami már a 4 volt. Előbb Gelley Dávid, majd Jacsa hibázott tiszta helyzetben, majd eladott labdából a vendégek már 4 góllal vezettek 18:22. Ezt követően Danku Sanyi percei következtek, előbb szélről 2 szép gólt szerzett, majd az 52. percben 7 méteresből lőtt góllal visszahozta a csapatunkat a mérkőzésbe, sőt az 55 percben már 22:24 volt az állás. Az 56 percben Danku Csaba 23:24-re javított. Ekkor úgy nézett ki, hogy talán sikerül fordítanunk, de sajnos előbb Jacsa egy ziccert kihagyott, majd Krasznai Gábor lövése kerülte el a kaput. Sajnos a vendégeket hoztuk helyzetbe, és így született meg a 24:26-os végeredmény. Az igazat megvallva nem játszottunk rosszul, remekül védekeztünk, a támadásaink is sikeresek voltak, de az a 4 kihagyott büntető, a vendégeknek kedvezett. Lesz ez még jobb, hiszen Szőke István edző, ma ült először a kispadon.

Szánthó Ferenc

A hozzászólások nem engedélyezettek!