RENDŐRSÉGI HÍREK

RENDŐRSÉGI HÍREK
TRÜKKÖS TŰZIFA ÁRUSOK
NE VÁLJON CSALÁS ÁLDOZATÁVÁ!

Az ősz beköszöntével közeleg a fűtési szezon, a legtöbben ilyenkor szerzik be a téli tüzelőt.. Az utazó árusok körében idén is megjelenhetnek a tűzifával házaló kereskedők, akik házról-házra járva próbálják értékesíteni teherautóik rakományát.

Kérjük, hogy fogadják meg a rendőrség tanácsait:

•Csak telephellyel rendelkező, leinformálható, számlaképes kereskedőktől vásároljon tűzifát! A megvásárolt tüzelőanyag kifizetésekor kérjen számlát!
•Kerülje a házaló árusokkal történő üzletkötést! A fa eredete, minősége és mennyisége az ismeretlen kereskedők esetében általában nem ellenőrizhető vissza.
•Ne rendeljen telefonon! A fa mennyisége, fajtája és a minősége telefonon nem ellenőrizhető, míg a telephelyen személyesen is meggyőződhet a vásárolni kívánt fa tulajdonságairól.
•Mérlegeljen előre! A fa típusától, keménységétől és nedvességtartalmától, valamint a feldolgozás és a berakodás módjától is függ, hogy mázsára, vagy köbméterben gazdaságosabb a fűtőanyag megvásárlása.
•Ne feledje, hogy az erdei köbméter és a hasított köbméter között jelentős különbség van. Ha kalodában vásárolja meg a tűzifát, legyen jelen annak szétbontásánál!
Az ömlesztett fa mennyisége gyakran megtévesztő, így könnyen csalás áldozatává válhat.
•Átvételkor is ellenőrizze le a kiszállított tüzelő mennyiségét –amennyiben lehetséges –Ön, vagy megbízottja legyen jelen a fa mérlegelésekor!
•Ne fizessen előre! A vételárat a kiszállított áru mennyiségének, minőségének ellenőrzése után adja át a szállítóknak. Ha elégedetlen a szállítmánnyal, vagy kifogása van, nem köteles átvenni az árut.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik , azonnal értesítse
rendőrséget a 112-es segélyhívó telefonszámon.

Fekete Tamásné c.r. őrnagy- kiemelt főelőadó

A hozzászólások nem engedélyezettek!