Adventi kézműveskedés a könyvtárban

Adventi kézműveskedés a könyvtárban

Városunkban immár hagyománynak számít az adventi kézműves foglalkozás, melyet a városi könyvtárban 2018. november 24-én 9 órától tartottunk. Ez alkalommal is igazi családias hangulatban telt el a délelőtt. Már az előkészületek alatt tapasztaltuk, hogy igen nagy lesz az érdeklődés kézműves programunk iránt. A rendezvényre érkezők nagy lelkesedéssel készítették el szebbnél-szebb karácsonyi díszeiket, adventi koszorúikat, asztali- és ajtódíszeiket, ill. grincsfát, amelyekhez többféle termést a természet kincseiből vettünk. A kézműveskedés alatt karácsonyi dalokat hallgattunk, és forró tea mellett beszélgettünk. Örömmel néztük a kisgyermekek ügyes kezeit, ahogyan a karácsonyi hűtőmágneseket, képeslapokat, és gipszből karácsonyfadíszeket készítettek. Saját maguk (kis szülői segítséggel) festették, dekorálták elkészült díszeiket. A nagyobbak adventi koszorúkat, asztali- és ajtódíszeiket, gömbdíszeket
alkottak. Visszajelzéseik alapján ők is jól érezték magukat nálunk. Végül minden kedves érdeklődőt megleptünk egy kis aprósággal, amelyet a városi könyvtár munkatársai készítettek. Boldogsággal töltött el minket, hogy idén is sokan összegyűltünk ezen a szombati délelőttön. Mindenki jól érezte magát, miközben hasznos időt töltve szép díszeket készített, így a vidámság és a kacagás jegyében telt az ünnepi készülődés. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a számukra tetszős foglalkozást.
Köszönjük Szepesi Erika dekoratőrnek, Jordán Ágnes az öcsödi József Attila Emlékház és Helytörténeti Gyűjtemény munkatársának, ill. a városi könyvtár munkatársainak, hogy segítették programunk létrejöttét és sikerességét!

a könyvtár dolgozói

A kézműveskedés képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!