„Víz- Jel” Diákalkotók IV. Nemzetközi Grafikai Biennálé díjátadó

„Víz- Jel” Diákalkotók IV. Nemzetközi Grafikai Biennálé díjátadó

Az ország több pontjáról jöttek el a művészeti iskolák képviselői Bajára november 12-én, a Víz-Jel Diákalkotók IV. Nemzetközi Grafikai Biennáléjának díjátadójára. A  Liszt AMI Vizuális Iskolája 2012 óta szervezi meg kétévente ezt a megmérettetést, amelyre egyre többen pályáznak Magyarországról és a környező országokból is.
Ezúttal 28 alkotó műhely (ebből tíz külföldi) mintegy 356 alkotása érkezett be a pályázatra. Hat kor-csoportban összesen 22 helyezést és 29 különdíjat osztottak ki. Külföldi országok is képviseltették magukat, mint például Lengyelország, Szerbia, Szlovénia. A rajziskolánk immár negyedik alkalommal vett részt ezen a rangos eseményen.  A művészeti iskola 10 alkotással nevezett a „Víz-jel” Diákalkotók IV. Nemzetközi Grafikai Biennáléjára. Egy tanuló munkája díjazott lett. A díjak és emléklapok átadása után a vendégek fogadáson vehettek részt, majd a Türr István Múzeumban megnézték a nemrég meg-nyílt Örökségszállót. A kiállítás anyaga december 4-ig látogatható a Bácskai Kultúrpalotában.
Zsiros Marcell 3. A osztályos tanuló KÜLÖNDÍJBAN részesült. A szakmai zsűri elnöke Bodóczky István, Munkácsy –díjas festő, aki nagyra értékelte a pályázó grafikai műhelyek tanárainak és növendékeinek szakmai tudását, felkészültségét, a beküldött pályamunkák színvonalát. A tanulókat a versenyre felkészítette Kiss Györgyi tanárnő. Meg szeretném köszönni a szülőknek a támogatást, és hogy segítették Bajára való eljutásunkat.
Mint felkészítő tanár , büszke vagyok Marcellre és remélem, a 2020-as Grafikai Biennálén ismét képviselhetjük városunkat, Kunszentmártont.
Kiss Györgyi - rajziskolai tanár

1

3

A hozzászólások nem engedélyezettek!