December, a várakozás és a szeretet hónapja

December, a várakozás és a szeretet hónapja

Decemberben számos, szíveket melengető rendezvény várta a kunszentmártoniakat az ünnepekhez kapcsolódóan. A hónap nem szokványos méretetekkel bíró adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával vette kezdetét, melyet Forgó Miklós plébániai kormányzó megszentelt és meggyújtott. Az eseményt a Szent Márton Énekkar előadása varázsolta még ünnepibbé. Az adventi koszorút a Szabó Gyula Művelődési Központ munkatársai készítették, míg a mellette felállított Betlehemet a Munkás Szent József Szociális Szövetkezet tagjai állították immár negyedik éve.

DSCN1953

A Kunszentmártoni Városgondnokság a város karácsonyfáját és a főutcát ünnepi díszbe öltöztette. Városunk polgármestere, Wenner-Várkonyi Attila a Mikulással ellátogatott az óvodákba, a bölcsődékbe és az örök fiatalokhoz, az idősebbekhez is a Nappali és Bentlakásos Szociális Ellátási Központba december 5-én és 6-án.

DSC_4742
A Szabó Gyula Művelődési Központ, a Kunszentmártoni Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesület és a Jászapáti utcai Jószomszédok Közössége megszervezte a jó hangulatú adventi vásárt. A vásár közben a Dani Margit Sportcsarnokba megérkezett a Mikulás is, melyet Molnár Orsi és az óvodások műsora előzött meg. 

DSC_4651 DSC_4668 DSC_4676

A Kunszentmártoni Fúvószenekar karácsonyi hangversenyét követően a Fényünnepre került sor a város főterén.

DSC_5142

DSC_5150

DSC_5162DSC_5168
Az utolsó gyertya meggyújtására december 22-én került sor. A gyertyát
Wenner-Várkonyi 
Attila polgármester gyújtott meg és ünnepi gondolatait osztotta meg a lakosokkal. Közreműködött a Nőklub Énekkara.

48414182_1922871684507246_3103428958750769152_nDSC_5185
Az Óévbúcsúztató futás az Epreskerti közösség képviselője, Gácsiné Bozsik Magdolna képviselő asszony, Imrei László és a középiskola tantestülete közös szervezésében valósult meg december 29-én, melyen a hideg ellenére most is szép számmal vettek részt. A futók az alvégi busz körforgótól indultak, a beérkezés a Polgármesteri Hivatalnál volt. Az Óévbúcsúztató futás megvalósításért hatalmas köszönet a támogatóknak: Wenner-Várkonyi Attila polgármester, Fazekas János alpolgármester,
Dr. Fazekas Margit, 
Gácsiné Bozsik Magdolna, Imrei István, Dr. Szabó Péter, Sárközi György, Jauernik István, Szabó Zoltán képviselők, Dénes Zsolt tanár, a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Körös Gold Diák Sport Egyesület, a Karcagi SZC Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

DSC_5279
Az évet a szilveszteri buli zárta polgármester úr újévi köszöntőjével, tűzijátékkal. A talpalávalót Szabó Zoltán képviselő szolgáltatta.

DSC_5327DSC_5347
Egészségben és erőben gazdag boldog új évet
kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Az Adventi Vásár és a Mikulás érkezésének képei az alábbi linken megtekinthetőek!

Az Óévbúcsúztató futás képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A Szilveszter képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!