Év végi rendezvények a Zeneiskola háza táján

Év végi rendezvények a Zeneiskola háza táján

A december hónap mindig nagyon sűrű a Zeneiskola életében is. December 4-én nagyon különleges eseménynek adott otthont iskolánk. A jászárokszállási zeneiskola hegedű tanszaka tartott bemutatót a Suzuki-módszerről, Pál Katalin tanárnő vezetésével. Az országban nagyon kevesen dolgoznak ezzel a módszerrel, így nagy élmény volt látni az egyre gyarapodó zenekart a 6 évestől egészen a középiskolás korosztályig, így a végén 25 hegedűs húzta együtt a vonót. A nézők között voltak iskolánk növendékei és tanárai, a közel 50 perces előadást mindenki fegyelmezetten és érdeklődve figyelte.

December 5-én a Bartók Béla Terem adott otthont a hagyományos növendék hangversenyünknek. A nagyszerű egyéni és kamaraprodukciók mellett egy meglepetés műsorszámmal kedveskedtünk a közönségnek és a gyerekeknek, hiszen a koncertet nem beszéddel indítottuk, hanem a tanárainkból összeállt kis zenekar készült egy Mikulás dallal. Nagy öröm volt számunkra, hogy iskolánk minden telephelyéről érkeztek fellépők, így a kunszentmártoni gyerekek mellett csépai, cserkeszőlői és tiszaföldvári növendékek is megmutatták tehetségüket. A jó hangulatú koncert végén egy kis játékra invitáltuk a közönséget. A műsor előtt az egyik szék alá rejtettünk egy nyereményszelvényt, amellyel az egyik cserkeszőlői növendékünk, Szőke Marcell és családja nyert egy mikulásvirágot. Ebből a játékból szeretnénk majd hagyományt teremteni, így a koncertélmény mellett ezért is érdemes lesz ellátogatni koncertjeinkre, és végig ott is maradni! Hangversenyünket rendhagyó módon a szolfézs csoport műsora zárta, a Cserkeszőlői Furulyaegyüttes kíséretében Mozart: Utazás szánon című darabját adták elő. A hangverseny végén pedig szaloncukrot kaptak a fellépők és a megjelent vendégek.

December 21-én 17 órától rendeztük meg templomi hangversenyünket, melyen fellépett: a Kunszentmártoni Fúvószenekar Kiss Tamás vezetésével, a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola énekkara Borsos-Janics Katalin vezetésével, a Vivace énekkar Cseh-Niczky Nikolett vezetésével, a Zeneiskola növendékei és tanárai. Minden évben igyekszünk valami meglepetéssel, újdonsággal szolgálni. Nagy örömünkre ebben az évben a Szarvasi Kamarazenekar lépett fel, aminek a koncertmestere Vas István, Zeneiskolánk hegedű tanára. Örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen sokan eljöttek a koncertünkre, különösen a környező településekről érkező vendégek, gyerekek jelenléte, amiért vállalták ezt az áldozatot és részt vettek a koncerten. Igyekszünk minden alkalommal minél színesebb repertoárral kedveskedni közönségünknek, ezért ezúton is köszönjük minden fellépőnek és az együttesek vezetőinek, hogy szereplésükkel emelték az est hangulatát. Hangversenyünket a hagyományokhoz híven közös énekléssel zártuk, amelybe bevontuk a fellépő zenészeket, gyerekeket és a közönséget is. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki
jelen volt és meghallgatott minket, és nem utolsó sorban mindazoknak, akik bármilyen módon segítik, megbecsülik és támogatják munkánkat!
Itt szeretnénk megköszönni Wenner-Várkonyi Attila polgármesternek és Fazekas János alpolgármesternek. hogy támogatták rendezvényünket!

Minden fellépő nevében Kívánunk Mindenkinek Szeretetben Teljes,
Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet!

Bahil-Csomán Éva ig., Cseh-Niczky Nikolett igh.

A Növendékhangverseny képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A Karácsonyi koncert képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!