„Mozdulj az egészségedért”

„Mozdulj az egészségedért”

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00074 kódszámú „Humán szolgáltatások fejlesztése a Kunszentmártoni Járásban” elnevezésű pályázat keretében „Mozdulj az egészségedért” elnevezésű rendezvény került megtartásra Kunszentmártonban, Rákóczi Ferenc utca 2. szám alatti Karcagi SZC Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tornatermében 2018. november 30. napján 14:00 órai kezdettel.

DSCN0232

A rendezvény keretében egészségügyi szűrések Kiss Andrea – egészségügyi dolgozó és Gácsiné Bozsik Magdolna- védőnő segítségével történtek meg. 

DSCN0243

A helyi sportegyesületek – elsőként a Kunszentmártoni karatékák mutatták be tudásukat rendkívül felkészültégükről, fegyelmezettségükről, karate tudásukról tanúbizonyosságot téve. Rövid szöveges bemutatkozásukat Varga Csilla 2. Dan karate edző készítette el. „Hosszú idő után, 2016-tól ismét beindult a karate oktatás gyermekek részére. A nagy érdeklődésre való tekintettel, már a kezdetektől fogva kettő csoportban dolgozunk. Indulásnál óvodás és iskolás csoportban edzettünk, jelenleg kezdő és haladó kategóriákká alakultunk át. Korosztályt tekintve vegyesek a csoportok. Ugyanis a haladók között is vannak óvodás karatékák. Jelenleg közel 40 fő látogatja a kunszentmártoni karate edzéseket. Szorgalmuknak köszönhetően fantasztikus eredményeket érnek el országos versenyeken is. Legutóbbi megmérettetésük a Tökölön megrendezett országos verseny volt. Itt 24 egyesület közül összesítésben a Topkids KSE az előkelő 3. helyezést érte el, nagynevű klubokat maga mögé utasítva. A karate versenyeken két kategóriában mutatkozhatnak be a gyerekek. A szivacs kumite és WKF szabályrendszerben. Ebből a szivacsküzdelmet lesz lehetősége a gyerekeknek ma kipróbálni. Akinek felkeltette érdeklődését a karate, szívesen látom a szórólapon található időpontban. Hiszen a karate több mint sport: Kitartás, fegyelem, akaraterő, erőnlét.”

DSCN0177DSCN0339 DSCN0365
A karatékák bemutatkozását követően a Napsólyom Baranta Egyesület színesítette rendezvényünket bemutatva a hagyományőrző harcművészet szépségeit. Látványos, tanulságos bemutatójuk nagy sikert aratott a résztvevők körében.

DSCN0271 DSCN0281
A Körös GYM Testépítő Egyesület képviseletében Holló Rita és Ónodi Levente mutatták be azokat a gyakorlatokat amelyek az összes izomcsoport megmozgatását, edzését szolgálják. A bemutatott gyakorlatok egyszerűek, akár otthon is elvégezhetők, kis súllyal, vagy akár súly nélkül is. Természetesen ezek alapgyakorlatok voltak, a testépítéshez szükséges gyakorlatok elvégzéséhez más eszközök használatát javasolják, edző felügyelete mellett. A nézők körében üdvözölhettük kunszentmártoni óvodásaink egy csoportját. Számukra a látványos bemutatókon kívül csapatjátékokat, rövid versenyeket rendeztünk, termelői méz ízvilágával ismerkedhettek meg. A rendezvén végén ásványvíz, müzli szeletek, csatos nyakpánt kulcstartóval és szilikon karpántok kerültek szétosztásra a résztvevők között. Rendezvényen résztvevők száma 154 fő.

Krista Karina

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!