2018-ban született gyermekek köszöntése

A gyermek az élet legnagyobb ajándéka
A 2018-as esztendő gyermekeinek köszöntése

Január harmadik szombatján gyermekzsivaj töltötte meg a Polgármesteri Hivatal dísztermét, ahol a 2018-as esztendőben született gyermekeket köszöntötte Kunszentmárton Város Önkormányzata 2019. január 19-én. Immár hagyomány, hogy az Önkormányzat minden év elején az előző évben született gyermekeket Kunszentmárton város polgárává fogadja tisztelete és nagyrabecsülése jeléül. „Magyarország léte attól függ, hogy a magyar családok vállalnak-e gyermekeket. A 2018-as évet a kormány a Családok évének nyilvánította, melynek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok. Van még bőven tennivalójuk. Külön öröm a városnak, hogy a bölcsőde teljes mértékben felújításra került, és a 21. századi elvárásoknak megfelelő modern intézmény várja a gyermekeket három bölcsődei csoporttal, kiváló gondozókkal.” – mondta Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntő gondolataiban.

DSC_5377
Fehér Petra alelnök kisasszony is köszöntötte a családokat. „Kunszentmártonnak van múltja, jelene és a gyermekek születésével jövője is.” Boldog István országgyűlési képviselő megköszönte polgármester úrnak és a képviselő-testületnek, hogy az országban egyedülállóként köszöntik a városban az újszülött gyermekeket a következő év elején. Az identitásukat, helyhez kötöttségüket erősíti a családoknak.

DSC_5384
A 2018-as évben 73 gyermek született. Édesanyák meséltek élményekről, anyává válásukról, az elmúlt év millió nehézségéről, de annál is több boldog pillanatáról. Első gyermekes szülőként osztotta meg élményeit Csányi Erika, Zsoldos Cintia és Bagi Éva. Horváth Csilla és Kovácsné Szabó Szilvia már a kétgyermekes anyukák mindennapjait élik.

DSC_5382
„Az anyaság leírhatatlan érzés, életre szóló felelősséggel, számtalan mindennapi kihívással.” – összegezte Cintia, a fiatal édesanya, aki férjével érkezett a Babaköszöntésre. Csányi Erika és párja számára a babavárás kilenc hónapjának izgalmát követően ma már a kisfiuk társaságában ünnepelt. A nőből és férfiból édesanya és édesapa vált, kiknek szeme –fénye mára tíz hónapos. Örömmel mesélték: „Jó volt látni ennyi gyermeket szüleikkel együtt. Egy gyermek érkezése minden családban a legnagyobb ajándék.”
2018-ban három ikerpár is született, kik közül két ikerpár elfogadta az Önkormányzat rendezvényére a meghívást. Bagi Éva a lehető legjobb módon igyekszik a mára izgő-mozgó fiúkat nevelni. „A születést követő hetek hatalmas kihívást jelentettek. Minden dupla annyi ideig tartott, mint egy gyermeknél. Az etetések, öltözködések végeláthatalannak tűnő időszakán mára túl vagyunk. Boldogság látni fejlődésüket és egymás iránti szeretetüket. Férjemmel együtt, aki munkája miatt két hetente van itthon négy napot, mindent megteszünk fejlődésükért.”
Horváth Csilla, kétgyermekes anyukaként a következő gondolatokat osztotta meg az anyasággal kapcsolatban: „Nincsen olyan pillanata a napnak, hogy ne aggódnék és ne félteném őket. Vannak nehezebb napok, amikor betegek, kialvatlanok, de a türelem mindig segít. Boldog vagyok, hogy édesanya lehetek. A babaköszöntő egy igazán szép gesztus, köszönjük, hogy jelen lehettünk.”
Kovácsné Szabó Szilvia egész családjával érkezett az ünnepségre, immár második alkalommal, hiszen két éve kislányát, most januárban pedig kisfiát köszöntötte az Önkormányzat. „Hálás vagyok a városnak és polgármester úrnak, hiszen egy ilyen alkalom összehozza a város babáit, amit oly nagy boldogság látni. Abban a teremben köszöntötték gyermekeimet, ahol férjhez mentem. Boldog édesanya és feleség vagyok. Anyának lenni a világ legcsodálatosabb érzése, mely túllendít minden nehézségen.”

DSC_5368

Kunszentmárton Város Önkormányzata nevében 2019. január 18-án Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntötte az idei év első kunszentmártoni babáját, Bozsik Rékát és kedves szüleit, Bozsikné Kovács Hajnalkát és Bozsik Zsoltot. Hajnalka így emlékszik vissza a látogatásra: „Hatalmas meglepetésben volt részünk. Nagyon örültünk a kezdeményezésnek, hogy Réka köszöntésével teremt hagyományt a város. Decemberben még viccelődtünk, hogy az év végi programfüzetből kimaradt az új év első napján a kicsi Réka köszöntése. Igaz nem az év első napján, de 2019. január 6. napján hosszú várakozás után megérkezett. Egy csoda az életünkben és minden percünket bearanyozza Réka baba.”

Jó egészséget, sok örömet, boldogságot kívánunk minden család részére.

Herczeg Renáta

Az esemény képei az alábbi linken megtekinthetőek.

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!