Im Memoriam Rostás Sándor

Im Memoriam
Rostás Sándor (1962-2019)

Január 21-én ünnepelhette volna születésnapját, de a szervezete kettő nappal előtte felmondta szolgálatot. Jászjákóhalmán született és tehetséges labdarúgóként bejárta az egész országot, sőt még 40 évesen is pályára lépett bajnoki mérkőzésen. Jászberényi Vasas, Honvéd Szabó Lajos SE Mezőtúr, Szolnoki MÁV-MTE, Újpesti Dózsa, Debreceni MVSC, Püspökladány, Nádudvar, Jászalsószentgyörgy és 1996 január Kunszentmárton. A KuTE az őszi idény után a megyei I.osztályban az utolsó helyen állt, erősíteni kellett tavasszal a bennmaradás érdekében.
Sanyi 34 évesen vállalta a szinte lehetetlent és négy jó focista társával valamint a helyi fiatalokkal együtt sikerült. Sőt a következő bajnoki évben a KuTE remek szerepléssel megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot és feljutott az NB III-ba. A díjkiosztón átvehette a gólkirályi címért járó serleget is. A hazai mérkőzéseken 500-600 szurkoló tapsolt kiemelkedő teljesítménye elismeréseként. Később az ifjúsági majd a felnőtt csapat edzőjeként kamatoztatta felkészültségét és tudását városunk sportéletének, labdarúgásának érdekében.
1987-ben Budapesten a Népstadionban a Lengyelország elleni 5:3 győzelemmel zárult Európa-bajnoki selejtezőn szerepelt a magyar válogatottban.
A múlt év közepén súlyos fertőzés, kórház, vérátömlesztések, szigorú diéta legyengítette szervezetét. A KuTE nagy családja, a labdarúgás kedvelői és Sanyi tisztelői fájó szívvel búcsúznak! Nagyon fogsz hiányozni!

Pálinkás Ferenc

A hozzászólások nem engedélyezettek!