Amikor az álmok valóra válnak …

Amikor az álmok valóra válnak …

Berczeli-Nagy Szilvia üzlettársával esküvő- és rendezvényszervezéssel foglalkozik. Egy, az idén házasulandó rászoruló párnak felajánlották az álomesküvőjük dekorálását. Ez alkalomból kértem Szilviát meséljen vállalkozásukról, céljaikról és felajánlásukról is.

- Mesélnél nekem a kezdetekről, amikor még a vállalkozás csak egy ötlet, egy álom volt?
- Nagyon régóta motoszkált bennünk a gondolat, hogy szeretnénk már magunknak dolgozni, tulajdonosok és felettesek, illetve alkalmazottak nélkül, kamatoztatva mindazt a tudást, amit az évek során megszereztünk. Olyannal szerettünk volna foglalkozni, ami kreativitást igényel tőlünk és sohasem lesz unalmas. Azt hiszem, megtaláltuk.

- Hogyan találtatok egymásra az üzlettársaddal?
Mindkettőnknek turizmus-vendéglátás diplomája van. Nagyon jónevű szállodákban és éttermekben dolgoztunk az elmúlt több, mint tíz évben. Régóta ismerjük egymást Bencével, először Budapesten az Andrássy úti Il Bacio di Stile-ben dolgoztunk együtt egy fine dining, majd Londonban egy Michelin csillagos étteremben. Mindig is tudtuk, hogy azonos a munkamorálunk és hasonló a világról alkotott képünk.

- Mi adta meg végső indíttatást, hogy belevágtok egy közös vállalkozásba?
- Időközben Bence rendezvényszervező lett, és néhány évvel ezelőtt édesanyja megnyitotta virágüzletét (Farkas Anikó - Sziromszerelem), én pedig Londonban kezdtem el lakberendezést tanulni, így még jobban elmélyültem a grafikai programokban. Úgy gondoltuk, hogy most már minden darab összeáll egy teljeskörű esküvő- és rendezvényszervező cég megalapításához.

- Gondolom, a kezdetek óta már számtalan esemény, rendezvény koordinálása, megszervezése, fűződik a nevetekhez. Van olyan, ami igazán kedves vagy olyan, ami nagy kihívást jelentett?
- A legkedvesebb, ugyanakkor legnagyobb kihívást a saját esküvőnk megszervezése jelentette. Az embernek mindig saját magának a legnehezebb megfelelni. Bár tudtam, hogy senki másra nem bíznám ezt a feladatot, menyasszonyként így is elég ideges voltam azon a napon. A templom előtt tűző napon, teljes sminkben, formára szárított hajjal papucsban és melegítőben a koszorúslányaimmal és édesapámmal egy órával az esküvő előtt még a dekoráció beállításával foglalkoztunk. Nálunk nagyon sok apró részlet adta meg az esküvőnk különlegességét, amelyekbe egyedül Bence volt teljes mértékben beavatva, pontosan azért, hogy a násznépből mindenki a meglepetés örömével élhesse át azokat.

- Honnan jött a gondolat, hogy segítetek egy kunszentmártoni párnak? Mesélnél magáról a felajánlásról, hogy pontosan miben tudtok ti segíteni?
- A szüleim mindig is úgy neveltek bennünket, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsünk a rászorulókon. Soha nem dobunk ki ruhákat, játékokat, inkább elvisszük valamilyen segélyszervezetnek. Bence és anyukája is évről-évre részt vesz valamilyen jótékonysági akcióban, szóval abban is tökéletesen egyetértettünk, hogy segítsünk egy olyan párnak, akinek egyébként nem biztos, hogy belefér az anyagi keretébe a dekoráció. Idén kunszentmártoniakat részesítünk előnyben, jövőre pedig mezőtúriakat, ugyanis ezekből a városokból származunk. Abban tudunk a jelentkező pároknak segíteni, hogy ünneplőbe öltöztetjük az esküvői helyszíneiket. Semmi mást nem kérünk cserébe, csak annyit, hogy írják le történetüket, hogyan ismerkedtek meg, hogyan élnek és miért gondolják, hogy őket válasszuk. Február végéig várjuk a leveleket, amelyeket elküldhetnek e-mailben az info@bdesigneventdecor.com címre vagy eljuttathatják a Polgármesteri Hivatalba is. Ezután személyesen találkozunk az általunk kiválasztott jelentkezőkkel, hogy meggyőződjünk, biztosan jó helyre kerül a felajánlás.

- Milyen, a jövőre vonatkozó terveitek vannak még, melyeket meg szeretnétek valósítani?
- Szeretnénk ezt a felajánlást hagyománnyá tenni, és minden évben segíteni egy párnak. Várjuk az ehhez kapcsolódó további felajánlásokat – azért mondom, hogy további, ugyanis már érkezett egy menyasszonyi ruha felajánlás. A vállalkozás jövőjével kapcsolatban terveink között szerepel, hogy az idei két sikeres szegedi esküvőkiállítás után, jövőre a budapestin is szeretnénk részt venni. Illetve szolgáltatásainkat tovább bővítve nemcsak esküvői grafikai tervezéssel, hanem céges arculattervezéssel, különböző
reklámanyagok kivitelezésével is állunk majd a megrendelők rendelkezésére. Továbbá várjuk majd olyan szállodák és éttermek megkeresését, amelyeknek fontos a húsvéti, karácsonyi, szilveszteri dekoráció, valamint - az első sikerén felbuzdulva - szeretnénk kirakatrendezéssel is foglalkozni.
- Köszönöm a beszélgetést.

Kedves 2019-ben házasulandó párok, ha különleges és
 
egyedi dekorációra vágytok 
Szilvia és Bence február 28-ig várja leveleiteket!

Herczeg Renáta

A hozzászólások nem engedélyezettek!