Szalagavató

Szalagavató

 

Iskolánk hagyományaihoz híven, 2019. február 8-án rendeztük szalagavató ünnepségünket, melyen az utolsó éves diákok megkapták a kék szalagot, ami azt jelképezi, hogy ők intézményünk végzős diákjai.

DSC_5632

Az esemény a Dani Margit Sportcsarnokban került megrendezésre, ahol az ünneplő közönséget köszöntötte Pardi Sándor úr, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója, illetve Wenner-Várkonyi Attila úr, városunk polgármestere. Az iskola részéről Lengyel János megbízott igazgató úr mondott beszédet, s felidézte, hogy a szalagavatás szertartása hosszú múltra tekint vissza. Ez a ceremónia is Selmecbányáról származik, mint megannyi diákélettel kapcsolatos szokás. Ott még valétálásnak nevezték. A kifejezés a latin nyelvből ered: „Valete!” – kiáltották a végzősök a kisebbeknek: „Éljetek boldogul!”.

DSC_5721

A köszöntőket követően igazgató úr feltűzte a szalagot a végzős osztályok osztályfőnökeinek: Molnár Ferencné tanárnőnek, a 12.K szakgimnáziumi osztály osztályfőnökének (informatika és turisztika ágazat, érettségit adó képzés) ,a 13.E osztály osztályfőnökének, Sindel Edit tanárnőnek (szakma utáni érettségit adó képzés), a K13.E osztály osztályfőnökének, Márkusné Tóth Erzsébet tanárnőnek (érettségit adó levelező képzés), és a 3/11.A osztály osztályfőnökeinek, Zsiros István tanár úrnak és Kovács Brigitta tanárnőnek (eladó, gépi forgácsoló és kőműves szakközépiskolai osztály). Ezt követően a diákok is megkapták a várva-várt szalagjaikat.

DSC_5759

A szalagtűzést követően következett  a végzősök tradicionális tánca, mely idén Bécsi keringő volt. A táncot betanította Kósa András.
Táncoló párjaink:

Bencsik Vivien Lazúr Attila Márk
Tóth Patrícia Szirom Kristóf
Csató Kinga Panyik Norbert
Kiss Klaudia Kiss Tibor
Szabados Kinga Júlia Jernei Mihály
Döbrei Antónia Czeitler Krisztián
Kökény Kitti Andrási Máté
Tóth Barbara Vlaszák Gergely
Rónyai Rebeka           Kómár Szabolcs
Skultéti Viktória Kardos Erik
Gulácsi Anna Takács Zalán
Ménesi Viktória Kállai Gábor
Kolompár Renáta Barhács Zoltán
Papp Bianka Szilágyi Szilveszter
Mata Mercédesz Dzsenifer Bartucz Róbert
Tenke Alexandra Hegedűs Dániel Ákos

 

 

 A 12.K osztály külön osztálytánccal is kedveskedett a közönségnek, melyet Kovács Brigitta tanárnő tanított be. Megnézhettük a 11.A osztály osztályvideóját is, mely a hétköznapjaikat mutatta be az iskolában.  A szalagavató ünnepséget a Zeneiskola tanárainak a színvonalas műsora színesítette. A hivatalos rész után az ünneplő diákok kellemes környezetben fogyaszthatták el a vacsorát szeretteik, meghívottak körében.

DSC_5828

Minden kedves végzős tanulónknak sok sikert kívánunk a következő időszakhoz, hiszen hamarosan számot kell adniuk tudásukról a szakmai illetve az érettségi vizsgákon!

 

Dr. Právetzné Vincze Judit

 

Az ünnepség képei az alábbi linkekre kattintva érhetőek el!

Szalagavató - Szalagtűzés képei

Szalagavató - Nyitótánc képei

A hozzászólások nem engedélyezettek!