Sikadalom a Röfi utcában

Sikadalom a Röfi utcában

Hosszú évek óta a tarsolyban volt egy közös disznóvágás ötlete – mesélte Imrei László - melynek egyik fő célja, hogy gyermekeink részt vehessenek egy olyan élményben, ami évtizedekkel ezelőtt a legtöbb család elmaradhatatlanul fontos téli programja volt. A disznótornak hatalmas közösségformáló ereje van, mely megmutatkozott a Dani Margit Sportcsarnok melletti „sikadalomban” is február utolsó szombatján, amikor az elképzelés valósággá vált. Már a szervezéskor több felajánlás érkezett a levágandó sertésre, végül Imrei István tanácsnok felajánlásából készült el számtalan finomság.
A délelőtt során a Röfi utcába érkező vendégek végigkísérhették a disznó feldolgozásának lépéseit, természetesen kóstolással egybekötve. A sült hagymás vér és a májpörkölt elkészítésében a szervezők segítségére volt Miskolczi Imre főzőmester Mezőtúrról. A háttérben igazi magyar muzsika szórakoztatta a megjelenteket. Az újra megelevenedett régi hagyomány, a látvány disznóvágás levezénylője Hegedűs Éva volt. A gyermekek számos élménnyel, ajándékkal gazdagodtak.
A rendezvény összefogója, az Kunszentmártoni Ipari Park Kft., a Kunszentmárton Város Önkormányzatával, a Kunszentmártoni Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesülettel és a gazdákkal karöltve valósította meg a Röfi utcás disznótoros mulatságot. A tervek szerint a jövő évben is megrendezik, ahova a szervezők várnak minden látogatót, aki néhány órára szeretne felidézni a múltat. A finom falatok és a jó érzés garantált, ahogyan azt az első alkalom is megmutatta. A szervezők minden kedves támogatónak, segítőnek köszönök az önzetlen segítséget.

Támogatók: Imrei István – tanácsnok, Varga András – a Gazdakör elnöke, Donka Béla, a Kunszentmártoni Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesület, a Kunszentmártoni Városgondnokság munkatársai, a Dani Margit Sportcsarnok és a Polgármesteri Hivatal munkatársai.

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!