Projekt záró rendezvény

Projekt záró rendezvény

2019.03.21-én Kunszentmárton Város Önkormányzatának Házasságkötő termében került sor a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ EFOP 3.2.9-16-2016-00047.számú iskolai és óvodai szociális tevékenység fejlesztése a kunszentmártoni járásban pályázatának projektzáró rendezvényére.
A rendezvényre a járás valamennyi közoktatási intézményének képviselői, valamint a települések polgármesterei is meghívást kaptak. A rendezvényt az intézményvezető asszony, Veres Margit Terézia nyitotta meg, aki köszönetet mondott minden résztvevő intézménynek, szakembernek a 18 hónapon át tartó együttműködésért, illetve a sikeres munkáért. Összegző beszédet mondott Fazekas János alpolgármester, a Szociális Ellátási Központ intézményvezető helyettese, a pályázat projektmenedzsere. Zana László Központvezető, a pályázat szakmai vezetője a projekt sikereiről, nehézségeiről beszélt, megköszönve az intézményvezetők és pedagógusok türelmét, segítőkészségét. Tájékoztatta az intézmények képviselőit a projekt befejezését követő folytatásról, számítva a további sikeres együttműködésükre az iskolai-óvodai szociális munka hatékony működéséért a járásban.
A pályázat hátralévő egy hetében a központvezető és az óvodai szociális segítő közreműködésével, sportnap keretében a járás minden óvodája sporteszközhöz jut. Wenner- Várkonyi Attila polgármester úr elismerő szavai zárták a rendezvényt, melyet kötetlen szakmai beszélgetés követett. A projekt ugyan lezárult, de a járás oktatási- nevelési intézményeiben a segítő tevékenység a továbbiakban is folytatódik a Gyermekjóléti Központ kötelező feladataként, normatív finanszírozási formában. A szakemberek még nagyobb intenzitással lesznek jelen az intézményekben, hogy segítsék a pedagógusok munkáját, a gyermekek iskolai életét.
Köszönetet mondunk minden pedagógusnak, közreműködő szakembernek, és a jövőre nézve további sikeres és eredményes együttműködést kívánunk.

Szokoli Eszter és Nagy Bettina iskolai szociális segítők

DSC_7537 DSC_7541 DSC_7542

DSC_7547

DSC_7554DSC_7557 DSC_7559 DSC_7560 DSC_7561

A hozzászólások nem engedélyezettek!