Könyvbemutató a könyvtárban

Könyvbemutató a könyvtárban

A KÉSZ és a kunszentmártoni városi könyvtár szervezésében 2019. április 29-én a Szent László, a velünk élő lovagkirály című könyv bemutatójára került sor. A délután vendége volt a kötet egyik szerzője, Gábor Csilla irodalomtörténész, egyetemi tanár, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarának oktatója és Szőcs Csaba plébános, a Verbum Kiadó igazgatója. Kedvcsinálóként a könyv ismertetőjét fogadják Kedves Olvasóink szeretettel:
„A 2017-es Szent László-évben sokan és sokféle módon emlékeztünk meg az egész Kárpát-medencében a lovagkirályról, akinek történeti és legendás alakja egyaránt hozzátartozik önmeghatározásunkhoz ebben a térségben. A kötet elkötelezett keresztény értelmiségi közösség konferencia-előadásainak nyomán készült, és átöleli a Szent László-kultusz mintegy 600 évét a középkortól a 18. századig a történelem, a liturgia, az ének- és a prédikációirodalom kevésbé ismert szövegein keresztül. A benne olvasható kutatási eredmények arról (is) beszélnek, hogy Szent László alakjával kapcsolatban még mindig kerülnek elő értékes, ismeretlen vagy csak kevéssé ismert szövegek, vannak még kiaknázatlan források, még mindig tudunk újat mondani a történeti és szövegösszefüggésekről, miközben a jelenben egyre árnyaltabb portré rajzolódik ki a történeti László királyról, de arról a Szent Lászlóról is, akit szövegek, interpretációk is alakítottak.”
A könyv megjelenését a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kezdeményezésére a Bethlen Gábor Alap és a Magyar Kormány támogatta. A bemutatót követően a vendégek számára lehetőség nyílt a Verbum Kiadó köteteinek megismerésére és megvásárlására egyaránt.

a kunszentmártoni városi könyvtár munkatársai

DSC06003 DSC06026

A hozzászólások nem engedélyezettek!