SPORTNAP

SPORTNAP

A kunszentmártoni Szent Márton Plébánia szervezésében az EFOP – 1.3.7-17-2017-00051-es kódszámú pályázat keretein belül idén (2019. április 12-én) került megrendezésre a város alsó tagozatos általános iskolás gyermekei bevonásával zajló sportnap.

A szervezés és a megvalósítás Forgó Miklós plébános, Erdei – Nagy Annamária hitoktató és pályázati koordinátor valamint a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dolgozóinak segítségével és aktív részvételével vált zökkenőmentessé. Segítőink, programszervezőink Bíró Istvánné, Romhányi Ágnes és Budai Szilvia tanító nénik voltak. A rendezvény helyszíne a Kunszentmártoni Általános Iskola Deák épületébe volt. A gyerekek már izgatottan várták a hetekkel korábban beharangozott programot. A versenyen valamennyi napközis csoport részt vett:

  1. csoport: Kanyó Ágnes, 2. csoport: Fábián Réka, 3. csoport: Gulácsiné Szabó Ilona, 4. csoport: Matos Erika, 5. csoport: Czakó Mária, 6. csoport: Budai Szilvia, 7. csoport: Sári Mária, 8. csoport: Pintérné Szaszkó Gabriella tanító nénik vezetésével.

Közel 200 tanuló, pedagógus és pedagógiai asszisztens vett részt a programon. Ebéd után gyülekeztek a tanulók a tornateremben, ahol Romhányi Ágnes tanító néni köszöntötte a részt vevőket, és jó versenyzést kívánt. Az iskola ugráló köteles csoportja- Pintérné Szaszkó Gabriella tanító néni vezetésével- rövid bemutatót tartott, ami megteremtette a jó hangulatot a délutáni sportoláshoz. A pörgős zenékre hihetetlen produkcióval kápráztatták el a nézőket a tehetséges gyerekek.

 Az esős időjárás sajnos megváltoztatta az eredeti tervet, a 3-4. évfolyamosok a szabadban sportoltak volna, de gyors átszervezéssel sikerült megoldani ezt a problémát is, kisebbek és nagyobbak egymást követve versengtek a tornateremben. Az 1-2. osztályosoknak játékos sorversenyeket találtunk ki.

Az első feladat egy épített akadálypálya leküzdése volt, gátfutással, karikában ugrálással, alagúton átbújással. Talán ezt a feladatot élvezték leginkább a gyerekek.  A második feladat labdaterelés tollas ütővel szlalom pályán volt, majd ugyanezen a bójákkal kijelölt pályán kellett dömperrel összegyűjteni 10 kislabdát. A kezdeti nehézségek után hamar rájöttek a gyerekek, hogy milyen technikával lehet a legbiztosabban célba érni. Az elsősök futama után a másodikosok is megvívtak egymással, így a döntő mérkőzést a legjobb elsős csapat játszotta a legerősebb másodikos csoporttal. A versenyből a másodikosok kerültek ki győztesen.

 Ezután következett a nagyobbak tűzharc bajnoksága. Itt már „vérre menő” küzdelemnek lehettünk szemtanúi, nagyon komolyan vették a csapatok a mérkőzéseket. A döntőben itt is a legjobb harmadikos csoport mérte össze tudását a legerősebb negyedikesekkel. A bajnokság a negyedikesek győzelmével zárult. A szurkolótábor is kitett magáért, hatalmas hangerővel buzdították társaikat.

  Sajnos hamar elrepült a délután, 4 órakor véget ért a sportdélután, de a tanulók jó hangulatban, sok élménnyel gazdagodva indultak haza, egymás szavába vágva mesélték élményeiket az értük érkező szülőknek. Az eredménytől függetlenül mindenki jól érezte magát ezen a különleges délutánon. Kiváló hangulatú és a projekt célkitűzéseinek tükrében is eredményesnek nevezhető rendezvény került megszervezésre tehát ezen a napon.

 

Budai Szilvia

IMG_5598

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!