Középiskolai ballagás

Elballagtak középiskolásaink

 

Tanévünk legszebb ünnepére május 4-én került sor, elballagtak középiskolás diákjaink. Az időjárás is végzőseinknek kedvezett, a kissé hűvös idő ellenére az eső nem mosta el e jeles ünnepet. Diákjaink egy fontos állomáshoz értek életükben, elhagyják a biztonságot nyújtó iskola falait, kilépnek a nagybetűs életbe.

Az ünneplő közönséget Fazekas János alpolgármester úr köszöntötte, majd pedig Pardi Sándor úr, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója. Lengyel János megbízott igazgató úr is szép gondolatokkal köszöntötte ballagó diákjainkat, s mondandóját egy népszerű dal refrénjével zárta: „Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni”.

Végzős osztályaink a 2018/2019-es tanévben:

  1. K, informatika és turisztika ágazati érettségire felkészítő, szakgimnáziumi osztály, osztályfőnökük Molnár Ferencné tanárnő.

 KK13. osztály, ők szakma után szereznek érettségit, osztályfőnökük Sindel Edit tanárnő.  

KK13E osztály, levelező tagozat, érettségit adó képzés, osztályfőnökük Márkusné Tóth Erzsébet tanárnő.

3/11.A szakközépiskolai osztály, osztályfőnökük Zsiros István tanár úr, eladó, gépi forgácsoló és kőműves szakmát tanultak.

A ballagó osztályfőnökök nevében Molnár Ferencné tanárnő búcsúzott, aki beszédében kiemelte azokat a tanulókat is, akiket dicséret illet az iskolában végzett munkájukért.

Dicséretben részesül a 3/11.A osztályból:

Tóth Barbara Lili: Példamutató magatartásáért, jó tanulmányi eredményéért, és közösségi munkájáért

Kardos Erik, Kolompár Tamás, Lukács István, Szilágyi Szilveszter- a Szakma Kiváló Tanulója verseny elődöntőjében való részvételükért

Dicséretben részesül a 12. k osztályból:

Andrási Máté: aki bebizonyította, milyen kreatív, rövid filmjeit gyakran vetítjük iskolai rendezvényeinken.

Barhács Zoltán: aki kitűzött céljai elérésére tudatosan törekszik, sikeres középfokú B típusú nyelvvizsgát szerzett, valamint angol nyelvből már előre hozott érettségit is tett nagyon szép eredménnyel.

Csató Kinga: akire mindig lehetett számítani iskolai rendezvényeken, vers, ének, tánc produkciói emlékezetesek maradnak.

Jernei Mihály, aki négy tanéven keresztül kitűnő tanulmányi eredményt ért el, végig példamutató magatartás, szorgalom, kitartás jellemezte a munkáját. Középfokú B típusú nyelvvizsgát tett, iskolai közösségünk aktív tagja volt, gitárelőadásaival többször elkápráztatta a közönséget, sikeresen szerepelt megyei matematika versenyen is. Tanulmányi eredményéért a nevelőtestület általános dicséretben is részesítette.

Kökény Kitti: Kiemelkedő közösségi munkáért.

Gulácsi Anna és Rónyai Rebeka: a példamutató szorgalmukért.

Szabados Kinga Júlia: aki 4 éven keresztül segítette osztályfőnöke munkáját, nemcsak az osztályközösségnek, hanem a Diákönkormányzat elnökeként az iskolai közösségnek is aktív tagja volt. Vetélkedőkön, kulturális programokon, szakmai rendezvényeken lehetett a munkájára számítani, miközben a tanulmányi eredménye is kimagasló volt, melyért általános nevelőtestületi dicséretben is részesült.

KK13. osztályból dicséretben részesül:

Vlaszák Gergely, az iskolai, és osztályközösségben, valamint a diák önkormányzatban végzett munkájáért.

Kupecz Balázs és Hegedűs Dániel az osztályközösségben és az iskolai közösségért végzett munkájukért.

A ballagó osztályok nevében Szabados Kinga Júlia, 12.K osztályos tanuló búcsúzott.  Üzenete az alsóbb évfolyamos tanulóknak a következő: „Mutassatok példát a fiatalabbaknak a tanulásban, a közösségi életben! Tiszteljétek tanáraitokat és egymást!

SZERESSÉTEK AZ ISKOLÁT!”

Végül, egy filmidézettel zárta szép gondolatait:

 A mai napon kezdődik el az életem, mert ma a világ egyik polgára lettem. Ma lettem felnőtt, mától másnak is számadással tartozom, nem csak magamnak és a szüleimnek. Már nem csak a jegyeimért felelek, mától a világnak tartozom számadással, a jövővel, az élet nyújtotta minden lehetőséggel. Mától kezdve a dolgom az, hogy itt legyek, nyitott szemmel, lelkesen, felkészülten. Hogy mire? Nem tudom. Bármire és mindenre. Hogy elkezdjem az életet és hogy szeressek, hogy vállaljam a felelősséget és éljek a lehetőségekkel.”(Grace klinika c. film).

A ballagási ünnepély zárásaként Demjén Dorina, 11.K osztályos tanuló búcsúzott a ballagtató osztályok nevében.

            Végzős diákjainknak sok sikert kívánunk az érettségi és szakmai vizsgákhoz! Kívánjuk, hogy találjátok meg számításotokat, legyetek boldog, kiegyensúlyozott felnőttek!

 

Dr. Právetzné Vincze Judit

 

 

A ballagás képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!