Anyáknapi ünnepség a Szent Márton Plébánián

Anyáknapi ünnepség a Szent Márton Plébánián

 

Jó anyánk téged köszöntünk.

Te vagy ma minden örömünk.

Élj még soká mivelünk,

Maradj mindig mellettünk!

Jó anyánk téged köszöntünk!

 

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00051 kódszámú pályázat keretein belül 2019.05.05-én megtartottuk Anyáknapi ünnepségünket a Szent Márton Templomban és Plébánián. Bizonyára nem véletlen, hogy épp ilyenkor a tavasz közepén ünnepeljük az Édesanyákat. Ha képzeletben rátesszük a kezünket a természet ütőerére, bizonyára azt éreznénk, hogy micsoda ellenállhatatlan erővel lüktet az élni akarás. Mikor is ünnepelhetnénk az életet adó Édesanyákat, ha nem ilyenkor? Az Édesanyák a Jó Isten szeretetének, önzetlenségének bizonyítékai, hisz csak a Végtelen Szeretet szülöttei lehetnek Ők. Ők, akik 9 hónapig a szívük alatt hordoznak bennünket. Ők már akkor szeretnek és óvnak, amikor még meg sem születtünk. Ők azok, akik megbocsátják minden vétkünket, bántásunkat, makacsságunkat. Akikhez bármikor, bármivel fordulhatunk, és soha nem utasítanak el bennünket.

 

10 órai kezdettel Forgó Miklós Atya tartott számunkra szentmisét. Ezt követően Dr. Gőgh Edit tartott a megjelent édesanyáknak, nagymamáknak egy gyönyörű szép előadást „Anya aki felöltözteti a napot” címmel. Ez idő alatt a gyerekek kézműveskedtek a plébánián Vinczéné Kiss Andrea és    Erdei – Nagy Annamária hitoktatók segítségével. Hiszen a hittanos gyerekek Anyák napi műsorral is készültek szüleiknek Erdei- Nagy Annamária hitoktató felkészítésével. A pályázat nyújtotta lehetőségek által megvendégeltük a kedves megjelent vendégeket, gyermekeket egy kis ebéddel a plébánián. A közös ebéd után következett a gyermekek műsora, Cseh – Niczky Nikolett közreműködésével, aki gyönyörű szép dalokkal színesítette meg a gyermekek műsorát. A műsor megható és mindenkit megérintő volt. A gyerekek nagyon ügyesen felkészültek a köszöntőre, és az énekek, versek mellett kis ajándékkal is kedveskedtek anyák napja alkalmából. A gyermekek átadták édesanyjuknak. nagymamájuknak a saját kezűleg készített ajándékot, ami mint tudjuk, sokkal nagyobb értékel, bír mindenki számára.

 Összességében a bensőséges, meghitt hangulatú rendezvényen, a hagyományokhoz hűen méltóképpen emlékeztek meg az év talán legbensőségesebb ünnepéről a hittanos gyermekek.

 

Erdei – Nagy Annamária

20190505_124723

20190505_110640

A hozzászólások nem engedélyezettek!