Zeneiskolai tanévzáró

Zeneiskolai tanévzáró

 

Nagyon mozgalmasan telt a 2018/19-es tanév a Zeneiskolában. Idén is megrendeztük Adventi- Tiszaföldvári, Anyák napi növendékhangversenyünket, de volt templomi hangverseny, március 15-i ünnepi tanári koncert, Költészet napi, gyereknapi műsor, hangszerbemutatók óvodákban, iskolákban, és persze a félévi és év végi beszámolók. Jutalomkoncert-sorozatunk keretén belül a Hot Jazz Band hangversenyét hallgathatták meg növendékeink ingyenesen, a 2. félévben pedig Bahil Attila tanár úr fúvóskarnagyi diplomakoncertjére látogattunk el Debrecenbe. Versenyek is voltak a tanévben, Mezei Attila tanár úr növendékei, Szőke Marcell trombitán és Kiss Benedek tenorkürtön bronz minősítést ért el a Vecsési Rézfúvós Kupán. Emellett idén először, hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg az I. „Körös-körül” Kistérségi Népdaléneklő Versenyünket, ahol neves zsűri értékelte a több mint 30 versenyzőt. Voltak a mi zeneiskolánkból szép számmal, de jöttek Öcsödről, Tiszakürtről, Tiszaföldvárról és Cserkeszőlőből. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen ezüst és arany minősítéseket szereztek növendékeink. Június elsején rendezték meg Dömsödön a Kék-Duna nemzetközi Euro-pop énekversenyt, melyen 3 tanulónk vett részt: Kovács Kíra Barbara, Benke Lili Noémi és Czakó Fruzsina. Nagyon szépen szerepeltek és képviselték iskolánkat, Czakó Fruzsina a 6. helyet szerezte. Felkészítő tanáruk, Cseh-Niczky Nikolett tanárnő is indult felnőtt pop kategóriában és az első díjat hozta haza. Gratulálunk!

A tanév során lehetőséget kaptunk, hogy lengyel testvérvárosunkban, Strysawa-ban képviseljük Zeneiskolánkat és a várost, nagyon jól érezték magukat növendékeink. A Szent Márton Plébánia jóvoltából, pályázati forrásból rendeztük meg Zenei táborunkat 06.17-21-ig. 20 növendékünk töltött egy emlékezetes hetet tanárainkkal, voltak kiránduláson, táncházban, a tábor zárásaként pedig egy kis koncerttel kedveskedtek a szülőknek. Reméljük ezzel is hagyományt teremtünk, és jövőre is lesz lehetőségünk tábort szervezni.

Jövő tanévben is várja a zenét tanulni vágyókat a Zeneiskola lelkes tanári csapata. Mindenkinek kellemes nyári szünetet kívánunk, és a 2019/20-as tanévben is hívunk-várunk mindenkit programjainkra!

Bahil-Csomán Éva ig.

Cseh-Niczky Nikolett igh.

Az évzáró képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!