Elballagtak az általános iskolások

Elballagtak az általános iskolások

Június 22. napján elballagtak városunk általános iskolásai. Nyolc év emlékeit gyűjtötték egy csokorba a ballagók. Paulovics Panna szavalatát követően a 8. évfolyam nevében Kiss Emese és Képes Róbert búcsúzott az általános iskolától. Takácsné Szilágyi Erzsébet, a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgató asszonya elmondta tanévet záró beszédét és a következő gondolatokkal búcsúztatta el a ballagó 8. évfolyamot. Ünnep ez a mai nap. Mégis meghatódottak vagyunk. Ti is, én is. Nehéz belegondolni abba, hogy az a 8 év, amit az iskola falai között töltöttetek, hirtelen véget ér. Minden teremhez, tanárokhoz, diáktársakhoz egy-egy emlék fűződik. Az itt töltött évek összekötnek bennünket. Annyi minden történt a nyolc év alatt: jó felidézni az első napokat, amikor elsősként megilletődötten ültetek a tanévnyitón, ismerkedtetek az abc betűivel, a számolás, írás rejtelmeivel, majd a további évek során sok-sok újabb ismeretet kaptatok a felső tagozaton. Az eltöltött évek alatt sok minden változott. Mi nem változott? Az az aggodalom, gondoskodás, amit a jövőtök iránt érzünk. Ezeket az éveket nem lehet kitörölni, valamilyen nyomot hagy mindenkiben. Bennünk is. Nem fogunk, nem is akarunk elfelejteni Benneteket. Kollégáimmal együtt örültünk minden sikereteknek, apró örömötöknek, átéreztük a kudarc okozta fájdalmat, bánatot. Bízunk bennetek, hogy választott iskoláitokban helytálltok, és sok jót hallunk még felőletek.”
A tanév elején a rajziskola a Széchenyi épület megújult termeibe átköltözött. A pályázatoknak köszönhetően a gyermekek sok helyen jártak pl. Délvidéken, testvériskolánkban, de kirándulást, szabadidős programot szerveztünk Szarvasra, Cserkeszőlőbe, a jurta-táborba, de a hetedikes tanulók 5 napos szlovákiai úton is részt vettek. Júliusban 4 napos tábort szervez az iskola Kecskemétre pályázati forrásból.
A pedagógusok és a tanulók sokat dolgoztak azon, hogy a város előtt is színvonalasan képviseljék ismét iskolánkat. A negyedik évfolyam a március 15-i városi megemlékezésen, a nyolcadik az október 6-i ünnepi műsoron, a hetedik pedig Kunszentmárton 300
éves évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi képviselő-testületi ülésen képviselte kiemelkedően iskolánkat. Az év során számos rendezvényen vettek részt. „Beszélhetnék az osztálykirándulásokról, a gyönyörű és színvonalas különféle ünnepi műsorokról, a szendvicskészítő versenyekről, a diáknapról, a témanapokról és témahetekről, amelyeken a gyerekek sokféle élményhez juthattak. Gyönyörű versenyeredmények születtek az idén is, folytatva az eddigi hagyományokat. De beszélhetnék szakmai innovációkról, a KIP folytatásáról, a tananyag csökkentéséről, iskolai racionalizálásáról, az élménypedagógia egyre gyakoribb alkalmazásáról az iskolai életben. Ezek az innovációk a következő tanévben is folytatódnak, igyekszünk még korszerűbb módszerekkel tanítani, még inkább a gyerekek egyéni fejlődési üteméhez szabva a tananyagot és a módszereket.” – összegezte az elmúlt tanévet igazgató asszony.
Tartalmas és kellemes nyarat kívánunk minden gyermeknek és pedagógusnak egyaránt.

Herczeg Renáta

A ballagás képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!