Komolyzenei hangverseny – 2019. június 15.

Komolyzenei hangverseny - 2019. június 15.

A kunszentmártoni Szent Márton Alapítvány, mint konzorciumi partner számára az EFOP.1.3.7. – 17 – 2017 – 00051 pályázat 2019. év második feladatául egy komolyzenei hangverseny megszervezését adta. Hosszas utánajárás után két lehetőség állt előttünk, mindkettő szegedi, és mi a Szegedi Szimfonikusok ajánlatát fogadtuk el, mivel anyagilag ez volt a kedvezőbb és a műsorkínálatuk is nekik volt a kedvezőbb. A hangversenyt a Szent Márton templomban terveztük megtartani, amelynek csodás az akusztikája és kellően hűvös a nyári forróságban. Újból felvettük a kapcsolatot a célközönségünkkel, akik bár kissé idegenkedtek, de a jól sikerült családi nap után viszonylag könnyen ráálltak, hogy komolyzenei élményben részesítsük őket. Újra kihasználtuk a reklámlehetőségeinket: a hangverseny tényét és műsorprogramját feltettük a város honlapjára, a facebookra, szép színes plakátokat készítettünk, valamint szórólapokat, melyeket a város minden fontos pontján elhelyeztünk. Meghívók mentek telefonon és
az ismert email-címekre is. mMegvendégelésükre ismét a büfésünkhöz fordultunk, aki ezúttal gazdagon megrakott szendvicseket és jeges ásványvizet ajánlott az állófogadásra.

A hangverseny műsora: G.F. Handel: Két concerto grosso az Op 6-os sorozatból ( No. 4 A-moll és a No.11 A-dúr )
Vivaldi: A négy évszak - szólista Kosztándi István, hegedű
A plébánosunk a hangverseny előtt misét tartott, majd 19 órakor elkezdődött a szegediek műsora, amire 73-an voltak kíváncsiak. A jelenlévőket láthatólag megérintette a szépséges, mély zene, volt olyan, aki behunyt szemmel, ringatózva hallgatta. Hatalmas, hosszan tartó vastaps zárta a fellépést, valamint dr. Barna Gábor köszönő szavai, s minden kedves résztvevő azt mondta, már várják a következőt.

Séra Erzsébet

20190615_201446

A hozzászólások nem engedélyezettek!