Országos hobbibörze

Országos Hobbibörze

 

A Kunszentmártoni Gyűjtőklub és vezetőjük Szabó Tamás gyűjtő szervezésében valósult meg az Országos Hobbibörze a Szabó Gyula Művelődési Központban 2019. augusztus 10-én. A Kunszentmártoni Gyűjtőklub 2003-ban alakult. A mára 15 tagot számláló csoport nem csak a kunszentmártoni lakosokat, hanem a tiszazugi településekről is összefogja a gyűjtés szerelmeseit. Az utóbbi idők legnagyobb létszámú börzéjén vehetett részt, aki azon a szombaton kilátogatott a rendezvényre. A megjelent gyűjtők, az ország több helyszínéről érkeztek és mutatták be gyűjteményük különleges darabjait, az érméken keresztül egészen a 19. század végi, 20. századi fegyverekig. Az érdeklődők közelről is megcsodálhatták a kiállított ritkaságokat. A gyűjtés az a tevékenység, mely embereket hoz közelebb egymáshoz. Igazán színvonalasra sikerült a Hobbibörze, érdemes volt kilátogatni.

A szervezők újdonságokkal készülnek a 2020-as évre, amikor is tízedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Hobbibörze városunkban. De előtte, még az ősz folyamán Kunszentmárton újratelepítésének 300. évfordulója és az első kunszentmártoni képeslap kibocsátásának 120. évfordulójának alkalmából kiállítást szerveznek a Szabó Gyula Művelődési Központban, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Kunszentmártoni Gyűjtőklub köszöni minden közreműködő segítségét, akik nélkül ez a rendezvény nem lett volna ilyen sikeres.

 

Herczeg Renáta

 

A börze képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!