Országos Hobbibörze

Országos Hobbibörze

A Kunszentmártoni Gyűjtőklub és vezetőjük, Szabó Tamás gyűjtő szervezésében valósult meg az Országos Hobbibörze a Szabó Gyula Művelődési Központban 2019. augusztus 10-én. A Kunszentmártoni Gyűjtőklub 2003-ban alakult. A mára 15 tagot számláló csoport nem csak a kunszentmártoni, hanem a tiszazugi településekről is összefogja a gyűjtés szerelmeseit. Az utóbbi idők legnagyobb létszámú börzéjén vehetett részt, aki azon a szombaton kilátogatott a rendezvényre. A megjelent gyűjtők az ország több helyszínéről érkeztek és mutatták be gyűjteményük különleges darabjait, az érméken keresztül egészen a 19. század végi, 20. századi fegyverekig. Az érdeklődők közelről is megcsodálhatták a kiállított ritkaságokat. A gyűjtés az a tevékenység, mely embereket hoz közelebb egymáshoz. Igazán színvonalasra sikerült a Hobbibörze, érdemes volt kilátogatni.
A szervezők újdonságokkal készülnek a 2020-ra, amikor is tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Hobbibörze városunkban. De előtte, még az ősszel Kunszentmárton újratelepítésének 300. évfordulója és az első kunszentmártoni képeslap kibocsátásának 120. évfordulójának alkalmából kiállítást szerveznek a Szabó Gyula Művelődési Központban, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.
A Kunszentmártoni Gyűjtőklub köszöni minden közreműködő segítségét, akik nélkül ez a rendezvény nem lett volna ilyen sikeres.

Herczeg Renáta

A börze képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!