Szent István nap a Főtéren

Szent István nap a Főtéren

Szent István napjára emlékezve a Szabó Gyula Művelődési Központ munkatársai szervezésében megvalósult a Szent István nap a Főtéren 2019. augusztus 19-én. Délelőtt Őseink öröksége címmel Süteményfesztivál keretében a Kunszentmárton Hagyományőrző Nőklub közreműködésével sok finom süteményt kóstolhattunk. A délután kézműves foglalkozásokkal kezdődött, míg a színpad előtti területet elfoglalta a Dalma Dance Club táncos csapata. Táncbemutatóval kedveskedtek a közönségnek, míg a Kunszentmártoni Hagyományőrző és Nyugdíjas Klub népdalcsokorral lépett színpadra. A Maszk Bábszínház több, mint 15 éve gyermekműsorokkal járja a városokat, örömet okozva kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nálunk A furfangos csudadoktorok produkciójukat adták elő.
Városunk lakóit köszöntötte Wenner-Várkonyi Attila polgármester, majd Forgó Miklós plébániai kormányzó mondott hálát és áldotta meg az új kenyeret. Testvérvárosunk, a verbőc-feketepataki néptánccsoport szívet melengető produkciót mutatott be, szólót énekelt Zelik Kincső, a zenei kíséretet a Verbőci Művészeti Iskola Népzenei Együttese biztosította. A Kárpátia rockzenekar fergeteges élő koncertje előtt a hangulatot Farkas Family Band és a Mátrix együttes alapozta meg a 80-as, 90-es évek rockzenéivel. 9 órától másfél órás koncertet adott Magyarország egyik legnépszerűbb rock csapata, a 2003-ban megalakult Kárpátia. Az együttes a saját dalok írása mellett régi magyar dalokat dolgoz fel. Az utcabálon a talpalávalót Zooleebaa biztosította.
A rendezvényt támogatta Kunszentmárton Város Önkormányzata, a Kunszentmártoni Önkormányzat Városgondnoksága, a Kunszentmártoni Ipari Park Kft. munkatársai, a Kunszentmártoni Polgárőr Egyesület, a Heaven Bistro étterem és kávézó, Pomázi Katalin egyéni vállalkozó.
Az augusztus 19-i programok a TOP-5.3.1-16-JN1-2017-00004 azonosítószámú, „A helyi identitás és kohézió erősítése a Kunszentmártoni járásban” elnevezésű projektből valósultak meg. A projekt alapvető célja, hogy a Kunszentmártoni járási közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata erősödjön, a helyi civil társadalom megerősödjön a helyi közösségi konfliktusok megoldása révén, valamint az önálló cselekvési képességek erősödjenek, nőjön a civil aktivitás, kialakuljanak a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, a térséghez való kötődés. 

Köszönet a tartalmas és szép szombatért a szervezőknek,
 
a Szabó Gyula Művelődési Központ munkatársainak!

A rendezvényen készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!