ZENEISKOLAI ÉVNYITÓ

ZENEISKOLAI ÉVNYITÓ

2019. szeptember 3-án 17 órakor rendeztük meg zeneiskolai tanévnyitó ünnepségünket a Bartók Béla teremben, ahová vártuk a jelenlegi és újonnan beiratkozó növendékeinket, találkozhattak pedagógusainkkal, beoszthatták az óráikat.

Tanári karunk a 2019/20-as tanévben:

  1. Bahil Attila – furulya, klarinét, szaxofon
  2. Bahil-Csomán Éva- igazgató, szintetizátor, szolfézs
  3. Borsos- Janics Katalin -furulya
  4. Bozsik Márton- gitár
  5. Brukner Lajosné- szintetizátor
  6. Cseh András- gitár szintén csépa
  7. Cseh-Niczky Nikolett- igazgatóhelyettes, ének, szolfézs, szintetizátor
  8. Deák Júlia- ének, szolfézs
  9. Geréby Dóra - magánének
  10. Cseh András- szintetizátor
  11. Krokavecz András- furulya, fuvola
  12. Makra András – néptánc, szintetizátor
  13. Mezei Attila- furulya, rézfúvós hangszerek
  14. Tóth Ágnes- furulya, fuvola
  15. Varga Ákos -ütőhangszerek
  16. Vas István- hegedű

 

Szokásos módon városunk polgármestere, Wenner-Várkonyi Attila mondott néhány bíztató szót, biztosítva mindenkit az önkormányzat támogatásáról.

Szépül a Zeneiskola épületének környezete, hiszen önkormányzati támogatással megújul a Táncsics Mihály utca felöli bejáró- és parkoló rész. Ezúton is köszönjük a Városgondnokságnak, Imre István vállalkozónak, Kiss Józsefnek, zeneiskolai és a fúvószenekari segítőknek.

Elhangzottak a nyár legfontosabb eseményei, történései is. A tanévzáró után nagy feladatok előtt álltunk, hiszen megtartottuk az első zenei táborunkat a plébánia pályázatának köszönhetően. Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, sok programmal, kirándulás-élményekkel lettek-lettünk gazdagabbak. Azóta is sok megkeresés érkezett, hogy lesz e még ilyen a jövőben, így gondolkodunk azon, hogy ezt is rendszeresítsük és hagyománnyá váljon ez a zeneiskolai tábor.

A Kunszentmártoni Fúvószenekar Teterowban képviselte a városunkat, immár második alkalommal kaptak meghívást a teterowi fúvószenekari fesztiválra. Köszönjük a Polgármester Úr segítségét és közbenjárását, hogy ismét kijuthattak a zenekar tagjai.

Ez az tanév is számos új programot, versenyt tartogat, lesznek megyei, országos és tanszaki hangversenyek, igyekszünk megtartani a havonkénti táncházakat is Makra András vezetésével, aki szintén nagy szeretettel várja a táncolni vágyók jelentkezését.

  • Október 1. Zene világnapja alkalmából közös koncertre hívunk-várunk mindenkit, fellépnek: a óvodák, iskolák, zeneiskola tanulói, kisegyüttesei, helyi szervezetek
  • December 4-én (szerdán) 17:30-tól Mikulás növendékhangverseny
  • Templomi Karácsonyi Koncert: december 21. szombat 18 óra.

Immáron 4. éve indult útjára jutalomkoncert-sorozatunk nagy sikerrel. Ezekre a koncertekre a jutalmazott tanulóink ingyenesen eljuthattak, de kis hozzájárulás mellett bárki eljöhetett. Így jutottunk már el többek között a Szolnoki Légierő Zenekar Adventi koncertjére, zenetanáraink diplomakoncertjeire a Zeneakadémiára, vagy a Szegedi Tudományegyetem vagy a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára vagy hallhattuk a Hot Jazz Band-et, Boros Misi zongorajátékát. Ezt a hagyományt idén is folytatni szeretnénk.

A zeneiskolai tanévnyitó nem múlhatott el zene nélkül, a teljes tanári kar adott elő egy műsorszámot, ki-ki a saját hangszerén vagy énekkel erősítve a szólamokat. A dal a miénk című LGT slágert hallhatták a megjelentek.

Számos tanulmány született már a zenetanulás hasznosságáról, szépségéről amiket mi is vallunk és hisszük, hogy van és lesz is létjogosultsága a zeneművészetnek. A zene mindenhol ott van, legyen szó kiállításmegnyitóról, konferenciáról, fesztiválokról. Ne felejtsük el, hogy azok a fellépők, akik ilyen helyen szerepelnek, biztosan jártak zeneiskolába, de valamilyen módon tanultak zenét. A mi feladatunk az utánpótlás, a hangszer megszólaltatáshoz értő kezek és értő fülek csiszolása. Hogy mindezt segítsük, tegyünk együtt Kunszentmárton kultúrájáért!

 

Bahil-Csomán Éva-ig, Cseh-Niczky Nikolett-igh.

 

Az ünnepségen készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!