Városnap teljes galériája elérhető!

 

Városnap Kunszentmárton főterén

 

Kunszentmárton 2019. szeptember 14-én rendezte meg a Város napját, a Városnapot a főtéren. Délelőtt, a XIX. Körösi Hal – és Tájjellegű Halételfőző verseny keretén belül mérte össze tudását a 18 benevezett csapat. Jó hangulat, kellemes beszélgetések, nevetések, finom illatok, ételek. A zsűrinek igazán nehéz dolga volt. A kóstolás után a következő eredmények születtek pontyhalászlé kategóriában:

III. helyezés Szentesi Pontyozók

II. helyezés Kuti – Tiszakécske

I.helyezés Kunszentmártoni Körös Horgászegyesület

A vegyes tájjellegű kategóriában:

III. helyezés Titkos moló csapata

II. helyezés Szentesi Pontyozók

I.helyezés Lándor-tavi Horgász-Egyesület Szegvár

A zsűri tagjai: Iglódi Ferenc, Kiss Csaba és Biacsy László.

A délelőtt folyamán a Szent Márton Lovas Egyesület is felvonult a városban. Az első állomás évek óta az idősebb Oberna István szikvízüzeme. A család és a lovas társadalom a hagyományokat folytatta, egyben tisztelettel emlékezett meg a családfő aktív közösségi szerepéről.  A jó hangulatot garantálta az "Ezerjó néptáncegyüttes" Törökszentmiklósról.

A Kunszentmártoni Civil Szervezetek Szövetsége Városnapi adománygyűjtése sikeresnek bizonyult, melyet a későbbiekben is folytatnak és várnak minden további felajánlást.

A Magyar Vöröskereszt Kunszentmárton Területi Szervezetének közreműködésével véradásra került sor a Városháza aulájában, ahova a szervezők legnagyobb örömére számtalan véradó érkezett.

A délután a XXI. K&H Kupa Kunszentmártoni Erőfesztiváljával kezdődött, melyet a Körös Gym Testépítő Egyesület szervezett. Kilenc versenyző mérte össze tudását a következő versenyszámokba: vikingnyomás, 125 kg-s koffer cipelése 30 méterre, 320 kg-os traktorgumi átfordítása hatszor, felhúzás és súlytartás is. Az erőfesztivál ismét szoros megmérettetést hozott, a férfias küzdelmet nagy érdeklődés kísérte.

A dobogó III. helyére Komáromi Péter, II. helyére Endrei Zsolt, míg az I. helyre Kovács Zoltán állhatott.

A XXII. K@H Kupa és Kunszentmártoni Erőfesztivált támogatta: K&H Bank, Bácsvíz Zrt., Kunszentmárton Város Önkormányzata, Herczeg József egyéni vállalkozó, Kollár Autószerviz, Kati&Józsi, Fazekas János alpolgármester, Imrei István Tanácsnok, Gácsiné Bozsik Magdolna önkormányzati képviselő, Dr. Fazekas Margit önkormányzati képviselő, Dr. Hoffmann Zsolt jegyző, Cseh László nyugalmazott pénzügyi osztályvezető, GIO Bt. Húsáruház és Pecsenyesütő Kunszentmárton, Benke György mezőgazdasági vállalkozó és családja, Oberna István vállalkozó, Katona Józsefné és a Vásártéri Közösség.

Színes programok és kavalkád várta a helyi és környékbeli családokat. A rendezvény idén is bővelkedett gyerekeknek szánt programokban. 16 órától vette kezdetét a park területén a kézműves foglalkozás és az interaktív múzeum.  A Portéka Színpad „Vásári komédia” című gyermekműsoruk sok apróságot vonzott a színpadhoz.

A Kiss Bálint Kötélugró Egyesület Szentesről érkezett. Az egyesület berkein belül több kunszentmártoni is ugrókötelezik, akik szintén megmutatták tudásukat.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntőjében a város lakosságának kívánt jó szórakozást, és köszöntötte a Kunszentmártonba érkezett testvértelepülések delegációit Teterowból, Verbőc-Feketepatakról, Stryszawa-ból városából.

Farkas Rozika, Csikós Márta, Cseh-Niczky Nikolett, Pék László, Polgár Gábor, Niczky Géza az operett és magyar nóta világába kalauzolta el a közönséget. A fellépőket kísérte Kecskés Sándor és cigányzenekara, melyet a Dalma Dance Club bemutatója követett.

Az élő nagykoncert előtt Szekeres Adrienn énekesnő könnyed dallamokkal tette szebbé az estét. A művésznő énekesi pályafutását az Unisex jazz-zenészekből álló zenekarral kezdte. 2001-ben szólókarriert indított, mely azóta is töretlenül halad előre.

A nap csúcspontja Nagy Feró és a Beatrice élő nagykoncertje volt. A legendás zenekar 2018-ban ünnepelte fennállásának 40. évét a Papp László Budapest Sportarénában. Kunszentmártonba is elhozták az elmúlt évtizedek slágereit, fergeteges élményt nyújtottak minden generáció számára.

A nap folyamán több versenyre is sor került. A Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája értékes nyereményeket sorsolt ki az iskolával kapcsolatos kérdőívet kitöltők között. Továbbá Beatrice ereklyéket nyertek a Kunszentmárton Város Önkormányzatának zárt csoportjában a zenekar történetével kapcsolatos kérdésekre leggyorsabban válaszolók.

A Városnap Dj. Zooleebaa retro utcabáljával zárult.

Herczeg Renáta

 

 

A Városnap teljes képgalériája elérhető az alábbi linkeken!

A délelőtti események képei

A Szent Márton Lovas Egyesület felvonulásának képei

A XXII. K&H Kupa Kunszentmártoni Erőfesztivál képei

A délután képei 

Az este képei

A hozzászólások nem engedélyezettek!