A Legszebb konyhakertek –Magyarország legszebb konyhakertje verseny eredményhirdetése

A Legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertje verseny eredményhirdetése                                                                                         

Kunszentmárton idén már hatodik alkalommal nevezett be a Legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertje című versenybe. A verseny célja, hogy visszahozza és népszerűsítse a régi rendet, amikor szinte minden család megtermelte háza körül az alapvető, friss zöldségfélét

A szervezést 2 koordinátor: Tóthné Barna Mária és Gulyás Zoltán végezte. A zsűriben velük együtt szemlézte a kerteket Sulyák Jánosné. Köszönjük áldozatos munkájukat.

A jutalmazást támogatóink tették lehetővé. A díjakat Kunszentmárton önkormányzata biztosította.  Köszönjük Takács Sándornénak, a Növénypatika tulajdonosának a sok segítségét és az ajándékcsomagok összeállítását, Wenner-Várkonyi Attila polgármester úrnak az anyagi támogatást.

Különdíjban részesült Nagy Istvánné, aki Istvánházán él.  91 évesen,  fiatalokat megszégyenítő gondossággal ápolja növényeit. Tőle megtanultuk, hogy egy kapálás felér egy esővel. Az ő kertje volt idén is a legtisztább. 

Mini kategóriában 

  1. helyezett lett Cseh Antal és családja

Ő a szociális bérlakás udvarán alakította ki kiskertjét. Jó lenne, ha más lakók is követnék példáját, mert jobb ízű az a zöldség, gyümölcs, amit a gazda maga nevelt, és lakásának környezete is vonzóbb.

Normál kategóriában, azaz 50 m2-nél nagyobb kertben

  1. helyezést ért el megosztva Halasi László és felesége , valamint Kungyaluból Bencsik Lajos és felesége.
  2. lett Fekete József, mert különleges növényeket is termeszt, és Rácz Sándorné, aki a szomszédainak és a közeli óvodának is példát mutat.

Zártkert vegyes, azaz zöldséges és gyümölcsös kertek közül

  1. helyezéssel jutalmazta a zsűri az Érben gazdálkodó Czakó Béláné munkáját.
  2. helyezett lett Molnár Györgyné.

Zártkert zöldséges kategóriában

  1. helyezést kapott Romhányi Dezsőné és unokája VajdaBalázs

Közösségi kert kategóriában

  1. helyezett lett a Munkás Szent József Szociális Szövetkezet

valamint a KÁMK Városi Óvoda Teknős csoportja. Ők raklapokból kialakított magasított ágyásban nevelik nagy lelkesedéssel a nyersen is fogyasztható csemegéket.

A díjat a szövetkezet elnöke, Kovácsné Szabó Katalin, illetve Szántó Mária óvónő és a gyerekek veszik át.

Megköszönjük minden jelentkezőnek kitartó, lelkiismeretes, gyümölcsöző munkáját. Legyen ezután is sok örömük a kertészkedésben.

Jövőre folytatódik a verseny. Kunszentmárton újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából szeretnénk, ha sokkal többen mernék megmutatni munkájukat, és  a 300 év 300 kert jelmondat alapján városunk minden kertművelője benevezne a versenybe. Ez semmi plusz munkát nem igényel, csak annyit, amennyit egyébként is elvégeznek. Jutalmuk nekik sem marad el. Várjuk tehát az új bátor jelentkezőket is!

Tóthné Barna Mária

Az átadás képei az alábbi linkre kattintva megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!