Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Őszi est a múzeumkertben

 

 

Szeptember 28-án ismét megtelt élettel a Helytörténeti Múzeum udvara a Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából. A délután a hagyományos őszi betakarítási munkák felidézésének jegyében telt, látogatóink kipróbálhatták többek között a kukoricamorzsolást, darálást, a paprikafűzést, valamint megízlelhették a mustot és a kiszit.

A helyi és környékbeli pálinkafőzők megmérethették saját készítésű párlataikat a II. Tiszazugi Gyümölcspárlatok Versenyén, ahol szakértői minősítést kaptak. A bírálatot követően érdeklődő vendégeink lehetőséget kaptak a zamatos szeszek kóstolására, saját vélemény formálására. A minősítéseken (arany, ezüst, bronz) túl a zsűri négy díjat ítélt oda a versenyzőknek. A „Kunszentmárton legjobb pálinkája díj 2019” idén Benke Tamás cserszegi fűszeres pálinkája érdemelte, a „Tiszazug legjobb pálinkája díj 2019Mihály Dánielt illette finom kékfrankos pálinkájáért. A „Társadalmi zsűri díja 2019Janes Zsolt szilvapálinka készítőjéé lett. Szabó Ferenc pedig elnyerte a „Tiszazug legkülönlegesebb pálinkája 2019” címet birskörte pálinkájával.

A rendezvényhez kapcsolódóan lámpáskészítő pályázatot hirdettünk „Őszi fények” címmel. Idén vendégeink adhatták le voksukat a nekik leginkább tetsző kreatív alkotásra, melynek eredményeként gyermek kategóriában Szűcs Luca, felnőtt kategóriában Tóth Péterné vihette haza értékes ajándékcsomagunkat.

A színpadon az Esztrád Színház társulatának vidám hangulatú műsora biztosította a közönség jókedvét, majd a Pankastic! zenekar fergeteges játéka alapozta meg az est további hangulatát.

A rendezvényt hagyományosan Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr Szent Mihály-napi tűzgyújtásával zártuk.

Köszönjük mindazoknak, akik támogatásukkal, munkájukkal hozzájárultak rendezvényünk megvalósulásához. Köszönjük kedves vendégeinknek, hogy megtiszteltek jelenlétükkel, reméljük kellemesen töltötték nálunk idejüket.  

 

Vass-Bathó Beatrix

A rendezvény galériája az alábbi linken megtekinthető. 

Az este folyamán készült képekért köszönet a Vass-Bathó Beatrixnek. 

DSC_0065 DSC_0163 DSC_0167 DSC_0225 DSC_0228 DSC_0279 DSC_0294 DSC_0336

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!