Licsicsányi István Röplabda Emléktorna

Licsicsányi István Röplabda Emléktorna

November 23-án középiskolánk tornatermében újra pattogott a labda, röpködtek a sáncok, a leütések a röplabda háló fölött. Egykori kollégánknak, a 2012-ben elhunyt Licsicsányi Istvánnak a röplabda sportág helyi népszerűsítéséért tett áldozatos tevékenységére emlékeztünk. Sok-sok éven át ismertette, tanította, és szerettette meg a középiskolás korosztállyal e gyönyörű sportágat. Számtalan sikert ért el mind a lány, mind a fiú csapataival a megyei diákolimpiákon, a Nagykun Diáksport Viadalokon, valamint a strandröplabda kupákon. A Licsicsányi István Röplabda Emléktornán minden évben egykori tanítványainak, illetve a környék amatőr röplabda csapatainak meghívásával tisztelgünk elért eredményi előtt.

Ez évben a Tanár úr által is oly sokszor megrendezett Márton-napi Röplabdatorna idején került megrendezésre az emléktorna Tiszaföldvár, Kecskemét, és természetesen Kunszentmárton részvételével. A mérkőzéseket végig a jó hangulat, a sportszerű küzdelem jellemezte. A játék vezetéséért, a szabályok betartásáért Csáki Márk felelt, aki 13 éves kora ellenére határozottan és jól vezette a küzdelmeket. A három, közel azonos játékerőt képviselő csapat versengésében végül Tiszaföldváré lett a legfényesebb kupa, érem és a győztesnek járó csoki torta, megelőzve Kecskemétet, illetve Kunszentmártont. Az ünnepélyes eredményhirdetés során a díjak átadásában Wenner-Várkonyi Attila polgármester, Pintér Edit igazgatóhelyettes, és Licsicsányi Istvánné közreműködtek.

A szervezők nevében köszönettel tartozunk Licsicsányi Istvánné tanárnőnek, a helyi középiskolának, az önkormányzatnak, valamint Talmácsi József cukrászmester úrnak.

Dénes Zsolt

Az emléktornán készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!