Egyházi hírek

„Mert láttuk csillagát napkeleten és eljöttünk, hogy hódoljunk neki.” Mt 2,2.
Kedves Kunszentmártoniak!

A fenti idézet Máté evangéliumából való: a „három királyok” a gyermek Jézust keresik, és érdeklődnek, hol találják, mert találkozni kívánnak vele.
A karácsony előtti időszak egyházunkban az advent, melynek lényege a várakozás. Várunk, s felkészítjük lelkünket a Jézussal való találkozásra. Nekünk csak a templomba kell eljönnünk, hogy hódolhassunk Neki, nem kell messzi tájakat bejárnunk. Azonban annyi minden van a világon, ami elvonja figyelmünket Istenről, és sajnos mi oly sokszor esünk bele ezekbe a csapdákba. Fontosabb a piac, a munka, a mindennapi gondok megoldása. Azt mondjuk, nincs időnk templomba menni, pedig nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, gyönyörű, nagy templomunk, amit őseinktől kaptunk vár bennünket. Szánjunk időt az idei adventben arra, hogy lelkünket tápláljuk! Éljünk a szentségekkel, a szentgyónásban tegyük le bűneinket, s a megkönnyebbülést követően a szentmiséken járuljunk szentáldozáshoz, adjuk meg lelkünknek azt, amire szüksége van! Jézus azt mondja: „aki eszi az én testemet, és issza az én véremet annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.” /Jn 6,54/
Ha nem születik meg bennünk Jézus, semmit sem érnek az ajándékok, a karácsonyi díszek, égősorok; mindezek csak külsőségek. Jézus az életünk része akar lenni, ehhez pedig az kell, hogy időről időre magunkba tekintsünk, s példája, tanítása szerinti új életet kezdjünk, ami a szentgyónással kezdődik. Olyan szép lenne Testvérek, ha mindegyikünk kapcsolata Jézussal élő lenne! Élő Vele, élő az egyházközséggel! Igazi ajándék lehetne, ha értenénk és követni akarnánk a jézusi tanítást, ha nem egymást néznénk, és mások tetteit firtatnánk, hanem mi magunk indulnánk el a változás útján, s másokat is magunkkal ragadnánk. Egy közösség vagyunk, mindnyájan itt élünk, felelősek vagyunk egymásért. Közösségben érezzünk jól magunkat, ilyen az emberi természet. Amikor imádkozunk, azt is közösségben, közösségként tudjuk hatékonyan megtenni. Isten az, aki ítél felettünk, mi egymásnak testvérei vagyunk. Nem ítélkezhetünk, nem terjeszthetünk rossz szándékkal pletykákat másokról.
Ezért ezen az adventen kezdjünk új életet, tegyük le a régi dolgokat, kérjünk Istentől és embertársainktól bocsánatot. Minden vasárnapi szentmise előtt lehetőség lesz a szentgyónásra, hogy kiengesztelődjünk, s minden vasárnapi szentmise közelebb visz bennünket Jézus születéséhez, hogy karácsony szent estéjén Jézus igazi lakást vegyen lelkünkben, hogy ne vendég vagy csupán betérő lehessen, hanem örökös lakó. Ha Jézus
él a szívünkben, akkor fontos számunkra a vele való kapcsolat, s nem térít el a világ zaja és kívánsága. 

Szeretettel hívok és várok minden jó szándékú, jó akaratú, kereső Krisztus hívőt a szentmisékre, hogy együtt, közösen készüljünk fel Jézus Krisztus születésére, hogy karácsony napján mi is tiszta, ünneplő lélekkel érkezzünk Jézus elé, és egy szívvel hódoljunk Neki!

Szeretettel, Forgó Miklós, plébános

Szentmisék rendje az adventi időszakban:
Adventben minden héten hétfőtől péntekig reggel 6.00. órakor kezdődnek a hajnali szentmisék a Nagytemplomban.
Szombat 18.00. Nagytemplom
Vasárnap és ünnepnap 8.30. Kármelita kápolna; 10.00. Nagytemplom
A Nagytemplom miserendje a karácsonyi ünnepek alatt:
December 24. 24.00. óra Éjféli szentmise
December 25. 10.00. szentmise Jézus Krisztus születése
December 26. 10.00. szentmise
December 29. 10.00. szentmise: Szent Család Vasárnapja- Házaspárok megáldása
December 31. 16.00. Év végi hálaadás
Január 1. 10.00. Szűz Mária Isten Anyja

A hozzászólások nem engedélyezettek!