A Vöröskereszt rendezvényei

Hírek a Magyar Vöröskereszt Kunszentmárton
Területi Szervezetének rendezvényeiről

 

A Magyar Vöröskereszt Kunszentmárton Területi Szervezete decemberi hónapban három rendezvényt tartott.

December 7-én a Magyar Vöröskereszt által meghirdetett cipős doboz akció keretében összegyűlt ajándékok a Gyermekvédő Intézet és Gyerekotthon 28 kisgyermekéhez kerülnek, kik kunszentmártoni és környéki nevelőszülőknél élnek.

Első alkalommal az Idősek karácsonyát 1999-ben rendezték meg. December 14-e délelőttjén újra összegyűltek a városban egyedül élő idősek, nyugdíjasok, hogy egy felhőtlen, beszélgetésekben gazdag, jókedvű délelőttöt töltsenek együtt. Az Idősek karácsonya rendezvényen számos műsor emelte a rendezvény hangulatát. A Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ Városi Óvodájának képviseletében a Ficánka csoport gyermekei karácsonyi műsorukat mutatták be. A Ternipe tánccsoport lelkes fiataljai is színpadra léptek. Cseh-Niczky Nikolett csodálatos dallamokkal szórakoztatta az időseket, végül a Kunszentmártoni Nőklub hangulatos műsorukkal zárta a fellépők sorát. A Nőklub nyolc szorgos asszonya első alkalommal készítette a bejgliket az ünnepségre.

Juhász Éva, a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének megyei igazgató asszonya köszöntötte a megjelenteket az Idősek karácsonyán és az aznap délután megrendezésre került Véradó ünnepségen is, ahol elismerésben részesültek a többszörös véradók. Juhász Éva igazgató asszony és Wenner-Várkonyi Attila polgármester a véradó ünnepség kitüntetettjeinek elismeréseket adtak át.

 

10x-es véradók: Süvegesné Szabó Tímea, Talmácsi István, Szántó Tibor, Patkó Péter

20x-os véradók: Bíró Istvánné, Bódi Rozália Mária, Hegedűs György, Kuna Péter

25x-ös véradók: Hürkecz János, Kóródi Imre, László Zoltán

30x-os véradó: Finna Győző

40x-es véradók: Hegedűs Sándor, Kóródi Imréné

50x-es véradók: Fekete Imre, Kurucz Józsefné, Tari János

60x-os véradók: Balla Márton, Süvegesné Berta Klára, Szanda András, Szőke János és Tóth Istvánné

75x-ös véradó: Bartusz István

100x-os véradó: Czakó István

108x-os véradó: Hegedűs István

Kunszentmártonban egy évben kilenc alkalommal szokott a Vöröskereszt véradást szervezni. Az utóbbi időkben egyre kevesebb véradó jelentkezik. Kevés a fiatal. A példamutatás fontos.

A Magyar Vöröskereszt Kunszentmárton Területi Szervezetének területi munkatársa Tóth Lenke és az önkéntes segítők köszönetet mondanak minden véradónak, közreműködőnek, a rendezvények támogatóinak, hogy a 2019-es esztendőben is aktívan segítették a Vöröskereszt munkáját.

Herczeg Renáta

Az Idősek karácsonyán készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

A Véradó ünnepség képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!