December, a várakozás és a szeretet hónapja

December, a várakozás és a szeretet hónapja

Decemberben számos, szíveket melengető rendezvény várta a kunszentmártoniakat az ünnepekhez kapcsolódóan. A hónap nem szokványos méretetekkel bíró adventi koszorú első gyertyájának lángra lobbantásával vette kezdetét, melyet Forgó Miklós plébániai kormányzó megszentelt és meggyújtott. A gyertyagyújtás előtt a Classic Trio lépett fel a Római Katolikus Nagytemplomban. A harmadik gyertya meggyújtásánál a hittanos gyermekek léptek fel. Felkészítőjük Csernusné Erdei - Nagy Annamária hitoktató. Az adventi koszorút a Szabó Gyula Művelődési Központ munkatársai készítették, míg a mellette felállított Betlehemet a Munkás Szent József Szociális Szövetkezet tagjai emelték immár negyedik éve.
A Kunszentmártoni Városgondnokság a város karácsonyfáját és a főutcát ünnepi díszbe öltöztette. Városunk polgármestere, Wenner-Várkonyi Attila és dr. Szabó Péter alpolgármester a Mikulással ellátogattak az óvodákba, a bölcsődékbe és az örök fiatalokhoz, az idősebbekhez is a Nappali és Bentlakásos Szociális Ellátási Központba december 5-én és 6-án.
A Kunszentmártoni Ipari Park Kft. szervezte meg a Dani Margit Sportcsarnokban a Mikulás programokat „A helyi identitás és kohézió erősítése a Kunszentmártoni járásban” című pályázaton belül. A Télapó érkezése előtt a „Humán szolgáltatások fejlesztése a Kunszentmártoni járásban” című projekt keretében Falunapi szemünk fénye családi program valósult meg. A gyermekeket légvár várta. A délután folyamán a Kunszentmártoni Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesület és a Jászapáti utcai Jószomszédok Közössége házi palacsintával várta a rendezvényre érkezőket. A fehérszakállú megjelenését Cseh-Niczky Nikolett műsora előzte meg. A Szabó Gyula Művelődési Központ szervezésében valósult meg a jó hangulatú adventi vásár. A
Kunszentmártoni Ipari Park Kft. köszöni minden támogatónak a közreműködést.

December 21-én csodálatos karácsonyi koncertre került sor a Római Katolikus Templomban. Felléptek a Zeneiskola tanárai, növendékei, a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola kórusa, a VIVACE kórus és a Kunszentmártoni Fúvószenekar. követően a Fényünnepre és Szabadtéri Táncházra került sor a város főterén. Felléptek: Makra András és zenekara, a Kunszentmártoni Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesület, illetve a Napsólyom Baranta Egyesület.

Az Óévbúcsúztató futás Bozsik Magdolna képviselő asszony, Imrei László és a Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskola tantestületének közös szervezésében valósult meg december 28-án. A hideg ellenére 76 futó teljesítette a távot. A résztvevők az alvégi busz körforgótól indultak, a beérkezés a Polgármesteri Hivatalnál volt. A befutókat meleg tea, tombola várta. Az elsőként célba érő Tolnai Éva Öcsödről megkapta Bozsik Magdolna és Imrei László
felajánlását, egy kétszemélyes belépőt a 2020. március 7-én megrendezésre kerülő Sportbálba. Köszönet a szervezőknek, hogy évről-évről megszervezik a közösségformáló sportrendezvényt.
Az Óévbúcsúztató futás megvalósításért hatalmas köszönet a támogatóknak: Wenner-Várkonyi Attila polgármester, Szabó Zoltán és dr. Szabó Péter alpolgármester urak, dr. Fazekas Margit és Sárközi György képviselők, Ráfli Réka – Réka Hajstúdió, Csík János és családja, Pintér Edit, Dénes Zsolt és a Karcagi SZC Kun¬szentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A Városi Polgárőr Egyesületnek köszönet az útszakasz biztosításáért.
Az évet a szilveszteri buli zárta polgármester úr újévi köszöntőjével, tűzijátékkal.
A talpalávalót Dj Tomk@ szolgáltatta.
Egészségben és erőben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Herczeg Renáta

A Mikulás érkezéséről készült képek az alábbi linkre kattintva érhetőek el. 

A karácsonyi koncert képei alábbi linkre kattintva érhetőek el.

Az Óévbúcsúztató futás képei az alábbi linkre kattintva érhetőek el.

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!