Év végi események az Zeneiskolában

Év végi események a Zeneiskolában

Huszonhárom éve működik a városunkban a Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskola (Zeneiskola). Minden évben két alkalommal szervezünk növendékhangversenyt. December 04-én a Szabó Gyula Művelődési Központban tartottuk
az idei tanév első különleges eseményét, melyen a Zeneiskola minden tanszakáról és tagozatáról kaptak lehetőséget a gyermekeink, hogy megmutassák tudásukat. – Voltak szóló-, duó- illetve kamaraprodukciók is. A kétszáznegyvenhét tanuló közül közel hetvenen mutatkozhattak be. Az intézmény kifejezetten fontosnak tartja, hogy a tanulók koncertek során is megismerhessék, milyen a színpadon szerepelni, a fejlődéshez ugyanis elengedhetetlen a tapasztalatszerzés. A hagyomány szerint a koncertet a Zeneiskola növendékeinek közös dala zárta, melyhez a hangszeres kíséretet a pedagógusok biztosították. A hangverseny végére nagy meglepetésre megérkezett a Mikulás és egy neki szóló dal eléneklése után mindenki ajándékkal tért haza.
Évek óta törekvés, hogy ne csak a helyiek, hanem a Zeneiskola összes növendéke be tudjon mutatkozni. Nagyon öröm és óriási siker, hogy a csépai, cserkeszőlői, tiszakürti és tiszaföldvári tagozatunkról is szép számmal voltak fellépők. Persze tudjuk, hogy nem kis áldozat ez a szülők részéről, de bízunk benne, hogy a gyerekek szereplése feledtette ezt.
Évek óta hagyomány iskolánkban, hogy félévente jutalomkoncertben részesülhetnek azok, akiket a szaktanárok ajánlanak, illetve a többiek is eljöhetnek egy-egy szép koncertre szülőkkel, kísérőkkel. Szintén szokás, hogy az első félévben a Kunszentmárton Kultúrájáért Alapítvány által szervezett hangversenyre látogatunk el.
Ebben a félévben egy operett-estet láthattak-hallhattak a kiválasztottak illetve a kedves érdeklődők. Reméljük mindenki jól érezte magát, és egyúttal bíztatunk mindenkit, hogy szorgoskodjon a hangszeres és szolfézs órákon, hogy a második félévben ő legyen az, aki eljuthat ingyen egy koncertre. December 21-én 17:30 órától rendeztük meg Templomi hangversenyünket, melyen fellépett: a Kunszentmártoni Fúvószenekar Kiss Tamás vezetésével, a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola énekkara Borsos Janics Katalin vezetésével, a Vivace énekkar Cseh-Niczky Nikolett vezetésével, a Zeneiskola növendékei és tanárai. A műsor elején Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr és Forgó Miklós plébániai kormányzó köszöntötte a jelenlévőket. Örömmel tölt el bennünket, hogy sokan eljöttek a koncertünkre. Hálásak vagyunk a környező településekről érkező vendégeknek, gyerekeknek, akik vállalták ezt az áldozatot és részt vettek a hangversenyen. Igyekszünk minden alkalommal minél színesebb repertoárral kedveskedni közönségünknek, ezért ezúton is köszönjük minden fellépőnek és az együttesek vezetőinek, hogy szereplésükkel emelték az est hangulatát. Hangversenyünket a hagyományokhoz híven közös énekléssel zártuk, amelybe bevontuk a fellépő zenészeket, gyerekeket és a közönséget is. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki jelen volt és meghallgatott minket, és nem utolsó sorban mindazoknak, akik bármilyen módon segítik, megbecsülik és támogatják munkánkat! Templomi Hangversenyünk után közösen gyújtottuk meg a Főtéren álló adventi koszorú negyedik gyertyáját.

A fellépők nevében kívánunk mindenkinek szeretetben teljes,
boldog karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet!

Bahil-Csomán Éva ig., Cseh-Niczky Nikolett igh.

A Növendék hangversenyen készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

A karácsonyi hangversenyen készült képek az alábbi linken megtekinthetőek. 

A hozzászólások nem engedélyezettek!