Versszínházi monodráma Petőfi Sándor életéről és költészetéről

 

Versszínházi monodráma Petőfi Sándor életéről és költészetéről

Kunszentmárton újratelepítésének 300. évfordulója megünneplésének rendezvénysorozatában Turek Miklós „A szőlőszem” címmel Petőfi Sándor költészetét eleveníttette meg 2020. január 29-e estéjén a Szabó Gyula Művelődési Központban. A felkérésnek szívesen tett eleget, azonnal igent mondott, hiszen kötődik városunkhoz, gyermekkorát Kunszentmártonban töltötte.

Turek Miklós a Színház és Filmművészeti Egyetem 2000-ben végzett színészeként már 15 éve visz körbe versszínházi előadásokat Magyarországon és a világban. Petőfi mellett Faludy György, Radnóti Miklós és József Attila műveiből sikeresen állítja színpadra monodrámáit, kiérdemelve színházi és előadóművészeti fesztiválok szakmai díjait.

A magával ragadó előadáson a kivételes világirodalmi értékeket képviselő magyar költészet gyöngyszemei, „szőlőszemei” gurultak a város irodalom és színházkedvelő közönsége elé. Az a Petőfi Sándor állt előttünk, aki olyan fantasztikus gondolatokat hagyományozott ránk, amivel rövid élete alatt is megváltoztatta a magyar irodalmat és történelmet. A kiváló színészi alakítás révén a tartalmas és tanulságos monodráma minden bizonnyal árnyaltabbá tette, színesítette a hallgatóság gondolataiban, ismereteiben élő Petőfiről alkotott képet.

 

Czakó Gabriella

DSC_9363

DSC_9349 DSC_9351 DSC_9352 DSC_9354 DSC_9355 DSC_9356 DSC_9357 DSC_9358 DSC_9360 DSC_9361

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!