Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) elnöksége fontosnak tartja ráirányítani a figyelmet a házasság és a család védelmében azok fontosságára. A házasság hete programsorozat lezárultával adott ki közleményt adott ki.

 

Érték a házasság

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége idén is örömmel vett részt a házasság hete ünnepségsorozatban, amely számos eseményével ráirányította a közvélemény figyelmét a házasság és a család fontosságára.

 

A nemzetközi kezdeményezésű programsorozatot hazánkban 2008 óta rendezik meg, minden évben a szerelmesek és házasok védőszentjének, Szent Bálintnak az ünnepéhez kapcsolódva.

A keresztény tanítás szerint Isten az embert saját képmására, férfinak és nőnek teremtette, megáldotta őket, és parancsot adott nekik: „Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet.” (1Móz 1,28)

Azáltal, hogy Isten megáldotta az első emberpár kapcsolatát, létrejött a házasság intézménye, a férfi és a nő egymás javát szolgáló, életet igenlő, földi életre szóló egysége. A házasságnak ez az egysége sérül meg, amikor az ember beengedi az életébe az önző önmegvalósításra, az ösztönök kielégítésére való csábítást.

Mindannyian tapasztaljuk a házasságromboló, családbomlasztó hatások jelenlétét, ezért bátorítunk minden jóakaratú embert, hogy Isten eredeti szándéka szerint alakítsa az életét, és álljon ki a házasság és a család védelme mellett. Nem hagyhatjuk, hogy a fiatalokat félrevezesse a hamis korszellem, beszélnünk kell arról, hogy az elkötelezettségben megélt házasság a család minden tagja számára az öröm és a boldogság forrása.

Budapest, 2020. február 17.

a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!