Ötpróba – évnyitó és díjátadó az Országházban

Ötpróba – évnyitó és díjátadó az Országházban

Budapest, 2020. január 24.

Két olimpia közötti 4 évben 5 különböző sportágban futás, kerékpározás, úszás, evezés (kajak- kenu) és túrázás lehet pontokat gyűjteni. Január 24-én a minimum 60 pontot összegyűjtő minden sportágban pontot szerző amatőr és profi sportolókat hívták meg, összesen 400 főt a Parlamentbe. Az Országház felsőházi termében gyülekeztek a meghívottak. Reggel 9,00- kor kezdődött az ünnepség és a díjátadó ceremónia. Először Szabó Tünde Sportért felelős államtitkár köszöntött bennünket, majd Révész Máriusz az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tájékoztatását hallgattuk meg. Ezután Szemán Róbert a Nagy Sportágválasztó BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője következett. Imre Géza olimpiai ezüst- és bronzérmes kardvívó, Strocz Botond háromszoros olimpiai kajakozó és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó kapott szót.
Köszöntötték a sok-sok versenyt szervező sportvezetőket, ezután pedig a sportolók következtek korcsoportok szerint. Érdekes volt, hogy egy budapesti 10 éves kislány 98 pontot gyűjtött, míg a 60 év fölöttiek között Szőke Barnabás 537 pontot. Minden résztvevő kapott egy Elit Ötpróbázó emlékérmet az ünnepség kezdetekor. Kondor Csabávval, a korábbi tanítványommal vettünk részt az ünnepségen és díjátadón, Kunszentmártonból csak ketten. Számtalan versenyen együtt voltunk, közösen teljesítettük a kihívásokat (pl. Balatonkör 206 km, kerékpár, Balaton átúszás 5,2 km, Zebegény-Dunakeszi sárkányhajó verseny 38 km, Téli Strázsa Szabadszállás túra, és számtalan félmaraton 21 km, Vivicitta, K&H Balaton, Zúzmara. Én még maratont is futottam 42,195 m. Természetesen 2020. június 13-ig tovább folytatjuk a pontgyűjtést, ekkor Budapesten a Mozgás Éjszakáján
sorsolják ki azt a 24 főt, aki részt vehet – teljesen ingyenesen – a Tokiói Olimpián. Itt mutatják be az Adidas olimpiai melegítőt, amit Csabával mi ketten garantáltan megkapunk, a sapka, póló, hátizsák mellett az Adidas jóvoltából. A díjátadó után állófogadás volt minden meghívott számára.

Vincze Béla - testnevelő tanár

IMG_20200124_141922

A hozzászólások nem engedélyezettek!