FRISS HÍREK!

FRISS HÍREK!

Tisztelt Kunszentmártoniak!

A tapasztaltak alapján úgy látjuk, hogy az írásos tájékoztatás (Kunszentmárton Város Önkormányzata Facebook csoport) és a kunszentmártononline csatornán küldött videóüzenetek hatékony formái a gyors és hiteles tájékoztatásnak. Ezzel élni kívánunk a jövőben is.

A veszélyhelyzettel kapcsolatban a városunkat érintő aktuális fejleményekről szeretném Önöket tájékoztatni:

  • A Kunszentmártoni Törzs Munkacsoportja folyamatosan ülésezik, előkészíti a szükséges döntéseket, tagjai:

o vezetője: Wenner Várkonyi Attila polgármester,

o Szabó Zoltán alpolgármester,

o Dr. Szabó Péter alpolgármester,

o Dr. Hoffmann Zsolt jegyző,

o Dr. Péter Zsuzsanna aljegyző,

o Füzesiné Németh Margit osztályvezető,

o Katona Zsolt Városgondnokság vezetője,

o Lapis Károly közbiztonsági referens.

A mai ülés intézkedései a következők:

  • 2020. március 18-tól (szerda) elrendeltem a Szociális Alapellátási Központ Idősek Nappali ellátása intézmény-egységének (Idősek Klubja) ideiglenes zárva tartását. Az idősek számára nem tartunk klubfoglalkozásokat. Előzetes felmérés alapján az ott étkezők részére házhoz szállítással fogjuk biztosítani az étkezést.
  • 2020. március 18-tól (szerda) a Városi Bölcsődében rendkívüli szünetet rendeltem el. Igényfelmérés alapján különösen indokolt esetben ügyeleti csoport fog működni. Az ügyeleti csoportban lévő gyermekek az intézményben étkeznek.
  • 2020. március 17-től (keddtől) elrendeltem a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ Intézményegységeinek ideiglenes zárva tartását:

o Szabó Gyula Művelődési Központ,

o József Attila Városi Könyvtár,

o Kungyalui Klubkönyvtár és Művelődési Ház,

o Bartók Béla Terem,

o Múzeum és Látványtár.

  • 2020. március 18-tól (szerda) a Városi Óvodában rendkívüli szünetet rendeltem el. Igényfelmérés alapján különösen indokolt esetben ügyeleti csoport fog működni. Az ügyeleti csoportban lévő gyermekek az intézményben étkeznek. A többi gyermek részére lehetőség van előzetes igénybejelentés alapján az ételt ételhordóban elhordani a Deák Ferenc utcai Iskola konyhájából.
  • 2020. március 17-től (keddtől) elrendeltem a Kunszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal esetében a személyes ügyfélfogadás ideiglenes felfüggesztését. Hivatalunkat telefonon, elektronikusan és levélben kereshetik meg az ügyfelek. Akinek - az ügy jellege miatt – személyes megjelenésre kötelező, annak telefonon kell időpontot egyeztetnie az ügyintézővel.
  • 24 órás ügyeleti telefonszám került beállításra, sürgős esetben kérhetnek segítséget a Tisztelt Kunszentmártoni Polgárok (Tel.: 70/313-7796).
  • Fogorvosi ellátás: kizárólag sürgősségi ellátás működik a fogorvosi rendelő bejáratánál kihelyezett telefonszámon történő igénybejelentés alapján.
  • Szakorvosi ellátás folyamatosan biztosított a Szakorvosi Rendelőben. Kérjük, hogy csak a legindokoltabb és legszükségesebb esetekben keressék fel az intézményt. A háziorvosokkal telefonon vegyék fe a kapcsolatot.

Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy aki 2020. március 12-től kezdve hazaérkezett külföldi tartózkodásáról - biztonsági okokból - keresse fel telefonon a Mezőtúri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát (Tel.: 56/550-836).

Tájékoztatom Önöket, hogy Kunszentmárton közigazgatási területén jelenleg két esetben történt járványügyi megfigyelés alá helyezés (karantén).

A fejleményekről, változásokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket!

Vigyázzunk Egymásra!

Tisztelettel: Wenner-Várkonyi Attila polgármester

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!